search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Πετρόπουλος: Θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις

22.11.2018 17:34
Πετρόπουλος: Θα αυξηθούν 620.000 συντάξεις - Media

 

“Σε λίγες μέρες, θα επιβεβαιωθεί από τους συνταξιούχους. Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Μάλιστα 1.420.000 συντάξεις δεν θα μειωθούν και σε αυτές πρέπει να προστεθούν και 620.000 συντάξεις που θα αυξηθούν, με μέσο όρο αύξησης περίπου 90 έως 96 ευρώ μηνιαίως”, ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας απόψε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

“Οι αγρότες θα αρχίσουν να έχουν σταδιακά αύξηση στις συντάξεις τους”, είπε επίσης ο υφυπουργός Εργασίας σημειώνοντας πως παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ “θέλει να τους υποβαθμίσει και πάλι στην κατάσταση του ΟΓΑ που το 2025 δεν θα μπορούσε να δώσει τη βασική σύνταξη”. “Να το ακούσουν αυτό οι αγρότες. Ότι δηλαδή θέλουν να τους αποσπάσουν από το σώμα των υπολοίπων πολιτών και να τους υποβαθμίσουν σε μια σύνταξη πείνας, ενώ ήδη επιτυγχάνεται και θα επιβεβαιωθεί η αύξηση συντάξεων για τους αγρότες”, είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

“Ο ελληνικός λαός σάς παρακολουθεί να υπόσχεστε μια άλλη κατάσταση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με διάλυση του ΕΦΚΑ, με μεταφορά της επικουρικής ασφάλισης στον ιδιωτικό χώρο, δηλαδή πλήρη κατάρρευση κάθε παροχής της επικουρικής σύνταξης”, ανέφερε επίσης ο Τάσος Πετρόπουλος απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε “αυτά ακούμε από τη ΝΔ. Δεν ακούμε ενίσχυση των δικαιωμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Είναι προδιαγεγραμμένη η μοίρα των συνταξιούχων με την τεράστια καταστροφή που υπόσχεται για το μέλλον η ΝΔ”.

Ο υφυπουργός Εργασίας σχολίασε και την κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες. “Πως γίνεται να τους έχουμε κατασπαράξει, πως γίνεται εμείς να έχουμε σφαγιάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και να έχουμε εισπράξει 1,7 δισ. λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του νόμου Κατρούγκαλου; Δεν στέκει”, είπε ο κ. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι παρ΄όλα αυτά σημειώθηκε αύξηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές διότι αυξήθηκε η εισπραξιμότητα. Ανέφερε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση έδωσε διέξοδο σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν είχαν υγεία και δεν μπορούσαν να αγοράσουν τα φάρμακά τους επειδή είχαν οφειλές.

“Λέτε ότι διορθώνουμε τον νόμο Κατρούγκαλου. Εκείνο που κάνουμε είναι ότι ξηλώνουμε το παλιό σύστημα. Οι αλλαγές που κάνουμε αφορούν παλιές καταστάσεις”, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και ανέφερε ενδεικτικά:

-επιστροφή εισφορών που κακώς είχαν παρακρατηθεί

-ασφαλιστική ικανότητα σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πάρουν φάρμακα και δεν είχαν υγεία

-αναδρομική ασφάλιση στους σχολικούς φύλακες που είχαν απολυθεί, προσλήφθηκαν και καλύφθηκαν πλήρως

-μείωση της εισφοράς όσων έχουν 40 χρόνια ασφάλισης

-δυνατότητα με μια απλή δήλωση να γίνεται κάποιος ασφαλισμένος αγρότης, ενώ παλαιότερα έπρεπε να περιμένει 2 και 3 χρόνια

-δόθηκε εξωϊδρυματικό επίδομα στους πάσχοντες

-δόθηκε στους αγρότες δυνατότητα μειωμένης εξαγοράς

-δόθηκε δυνατότητα όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ να μπορούν να καλλιεργούν χωρίς καταβολή εισφορών και χωρίς περικοπή σύνταξης.

“Αν δείτε όλες τις διατάξεις. Δεν έχουμε καθόλου αλλοιώσει ούτε τη δομή ούτε την ουσία του Ν. 4387. Αντιθέτως έχουμε ενισχύσει πλευρές του και λύσαμε προβλήματα σωρευμένα από δεκαετίες”, είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01