search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:43
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Η Άγκυρα πρέπει «να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου»

22.11.2018 17:43
Βρυξέλλες: Δέσμευση των «27» για την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων - Media

 

Η Τουρκία χρειάζεται «να λάβει αποφασιστική δράση για να αναστρέψει τη σημερινή τάση που επικρατεί στο κράτος δικαίου και σε θεμελιώδη δικαιώματα», υπογραμμίζει ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από συναντήσεις που είχαν την Πέμπτη ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με ανώτατα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης στην Άγκυρα.

Νωρίτερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες της Ενωσης για τον μεγάλο αριθμό των δημοσιογράφων και των ακαδημαϊκών που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την ελπίδα ο κρατούμενος, πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:43