search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Ο «μαύρος» Μεσοπόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Όταν οι Διεθνείς μας χαιρετούσαν φασιστικά (Pic)

22.11.2018 18:05
Ο «μαύρος» Μεσοπόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Όταν οι Διεθνείς μας χαιρετούσαν φασιστικά (Pic) - Media

 

αναδημοσίευση από: sport-retro.gr

Στο πρόσφατο ματς της Εθνικής Ανδρών με την Εσθονία εθεάθησαν μερικά άτομα να κρατούν ναζιστική σημαία, να καίνε μια τουρκική και γενικώς να επιδεικνύουν μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα.

Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι ότι εν έτει 2018 οι θύτες-θύματα γνωρίζουν τι σημαίνει η κάθε τους κίνηση, εν αντιθέσει με το 1932 που υπήρχε άγνοια.

Τότε, στο Βαλκανικό Κύπελλο που διεξήχθη στη Γιουγκοσλαβία, οι Έλληνες διεθνείς εθεάθησαν να υψώνουν το δεξί χέρι και να χαιρετούν ρωμαϊκά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 και μέχρι την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο συγκεκριμένος χαιρετισμός διαδόθηκε σε πολλές χώρες και καταγράφηκε σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, ακόμη και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εν συνεχεία, όμως, όταν συνδέθηκε με τα ακροδεξιά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας, οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια χαρακτηρίζεται σκόπιμη, ασχέτως αν ο Ιωάννης Μεταξάς τον ταύτισε με αρχαίο ελληνικό εν έτει 1936.

Ιδού η σπάνια φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Βελιγράδι το καλοκαίρι του 1932:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41