search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:32
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στο συν 9% η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλο «ερωτηματικό» οι αναποφάσιστοι

22.11.2018 18:15
Δημοσκόπηση MARC: Υπερέχει ο Μητσοτάκης, αλλά η οικονομία θα κρίνει τις εξελίξεις - Media

 

Προβάδισμα 9 εκατοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και του Action 24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (από 31% στην προηγούμενη μέτρηση), έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ (από 21%), 7,5% του ΚΙΝΑΛ, 7% της Χ.Α. και 6% του ΚΚΕ, ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 2%. Όσον αφορά στη «γκρίζα ζώνη» (λευκό, αποχή, αναποφάσιστοι) φθάνει το 17%.

Σε πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το ΚΙΝΑΛ 8%, η Χ.Α. 7,5% και το ΚΚΕ 6,5%, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει 58% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23%.

Όσον αφορά στις συσπειρώσεις, η ΝΔ παραμένει σε πολύ υψηλά ποσοστά (83%) με κύριες απώλειες της τάξης του 6% προς ΣΥΡΙΖΑ και του 3% προς το ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει με χαμηλή συσπείρωση -μόλις 52%- με 15% μετακινήσεις προς τη ΝΔ.

Αναλύοντας το ποσοστό της γκρίζας ζώνης η οποία αποτελεί και δυνητική πηγή ψήφων για τα κόμματα, η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι κατά 32% προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 6% από τη ΝΔ, όσο και από ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ, κατά 5% από την Ένωση Κεντρώων και κατά 4% από τη Χ.Α.

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35%, 24% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και 34% ο γνωστός «κανένας από τους δύο».

Από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι το 42% των πολιτών χαρακτηρίζει ως δύσκολη ως πολύ δύσκολη την οικονομική του κατάσταση, έναντι 38% που τη θεωρεί μέτρια και μόλις 11% που τη χαρακτηρίζει καλή.

Διερευνόντας τη σκανδαλολογία και κατά πόσο αυτή θα επιδράσει στους ψηφοφόρους, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 53% δηλώνει ότι δεν το επηρεάζει καθόλου, ενώ το 26% δηλώνει ότι θα επιδράσει σημαντικά στην ψήφο του.

Το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά τα φαινόμενα ανομίας, ενώ το 64% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται και δεν επηρεάζεται από εξαγγελίες για προσλήψεις.

Πηγή: ΣΚΑΪ/Pulse

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27