search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:05
MENU CLOSE

Νίκος Κωστόπουλος: Ζακ, όπως Λουκμάν και Φύσσας – Μήνυμα ενάντια στον φασισμό

22.11.2018 19:27
Νίκος Κωστόπουλος: Ζακ, όπως Λουκμάν και Φύσσας - Μήνυμα ενάντια στον φασισμό - Media

 

Μήνυμα εγρήγορσης ενάντια στον φασισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό στέλνει ο Νίκος Κωστόπουλος, αδελφός του Ζακ που άφησε την τελευταία του πνοή από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και τον συνεργό του.

Με αφορμή την πανελλαδική μέρα δράσης για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή, και ενόψει του Εφετείου των δολοφόνων του δολοφονημένου μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμέν, ο Νίκος Κωστόπουλος μέσω της σελίδας Justice For Zak/Zackie αναφέρει τα εξής:

«Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας, επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι. Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία. Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δεν θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμαν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία.

Νίκος Κωστόπουλος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24