search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:15
MENU CLOSE

Επίθεση στο προξενείο της Κίνας στο Πακιστάν – Δύο αστυνομικοί νεκροί, ένας τραυματίας (Video)

23.11.2018 06:46
Η στιγμή που καταρρέει 7όροφο κτίριο και οι δρόμοι πνίγονται στη σκόνη - Είχε εκκενωθεί 40 λεπτά πριν (Video) - Media

 

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας ακόμη φρουρός τραυματίστηκε στην επίθεση εναντίον του προξενείου της Κίνας στο Καράτσι, δήλωσε γιατρός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Διακομίστηκαν σε εμάς δύο πτώματα και ένας φρουρός που τραυματίστηκε στην έκρηξη», διευκρίνισε ο Σίμιν Τζαμάλι, γιατρός στο νοσοκομείο Τζίνα της πόλης.

Κατά το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo, τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους που εξαπέλυσαν την επίθεση σκοτώθηκε, ενώ ανακτήθηκε ένα γιλέκο όπως αυτά που χρησιμοποιούν βομβιστές-καμικάζι. Οι δράστες έχουν περικυκλωθεί, κατά πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι «μια ομάδα που είχε ως και τέσσερα μέλη αποπειράθηκε να εισβάλει στο κινεζικό προξενείο. Αναχαιτίστηκε σε ένα πρώτο σημείο ελέγχου από τους φρουρούς μας».

Ο ίδιος αξιωματικός, ο Τζαβέιντ Άλαμ Όντο, δήλωσε ότι κατόπιν στην «ανταλλαγή πυρών» ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης και τους άνδρες της αστυνομίας της μεγαλύτερης πακιστανικής πόλης «σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκε σοβαρά ένας τρίτος».

Η επίθεση στην πλούσια συνοικία Κλίφτον άρχισε γύρω στις 09:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας).

Ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας του Πακιστάν δήλωσε ότι «οι διπλωμάτες είναι ασφαλείς», καθώς οι δράστες της επίθεσης μπόρεσαν να φθάσουν μόνο μέχρι τον χώρο του προξενείου όπου γίνονται αιτήσεις για βίζες. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Στρατός Απελευθέρωσης του Μπαλουτσιστάν, μια αυτονομιστική οργάνωση των Βελούχων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:14