28/02/2020 05:56:19

Γιλντιρίμ κατά Exxon Mobil: Οι μεγάλες εταιρείες να γνωρίζουν τα όριά τους - Η Τουρκία θα απαντήσει

Γιλντιρίμ κατά Exxon Mobil: Οι μεγάλες εταιρείες να γνωρίζουν τα όριά τους - Η Τουρκία θα απαντήσει - Media

 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος του κοινοβουλίου, απείλησε ακόμη και την Exxon Mobil που ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, μίλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης για το ερευνητικό πλοίο Piri Reis, το οποίο ήταν η αιτία της κρίσης 1987 στο Αιγαίο ο Γιλντιρίμ είπε ότι «οι μεγάλες εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους. Η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε όλες τις προσπάθειες αμφισβήτησης των νόμιμων συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου …Όλοι πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια ίντσα των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θάλασσες».

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες.

«Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια σοβαρή κρίση στο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή ιδιοκτησία και κληρονομιά της ανθρωπότητας και επομένως η εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνεται από μια μόνο χώρα, μια κοινότητα. Πρέπει σίγουρα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και του Νότου», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.