search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Γιλντιρίμ κατά Exxon Mobil: Οι μεγάλες εταιρείες να γνωρίζουν τα όριά τους – Η Τουρκία θα απαντήσει

23.11.2018 08:39
Γιλντιρίμ κατά Exxon Mobil: Οι μεγάλες εταιρείες να γνωρίζουν τα όριά τους - Η Τουρκία θα απαντήσει - Media

 

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και νυν πρόεδρος του κοινοβουλίου, απείλησε ακόμη και την Exxon Mobil που ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, μίλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης για το ερευνητικό πλοίο Piri Reis, το οποίο ήταν η αιτία της κρίσης 1987 στο Αιγαίο ο Γιλντιρίμ είπε ότι «οι μεγάλες εταιρείες που πραγματοποιούν έρευνες πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους. Η Τουρκία θα ανταποκριθεί σε όλες τις προσπάθειες αμφισβήτησης των νόμιμων συμφερόντων της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου …Όλοι πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια ίντσα των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στις θάλασσες».

Ο Πρόεδρος του Τουρκικού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στις θάλασσες.

«Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει μια σοβαρή κρίση στο ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου. Οι θάλασσες είναι κοινή ιδιοκτησία και κληρονομιά της ανθρωπότητας και επομένως η εκμετάλλευση δεν μπορεί να γίνεται από μια μόνο χώρα, μια κοινότητα. Πρέπει σίγουρα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και του Νότου», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36