search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:06
MENU CLOSE

Πύργος: Ζωή χωρίς… μάνα – Η τραγωδία της διπλανής πόρτας

23.11.2018 10:17
Πύργος: Ζωή χωρίς... μάνα - Η τραγωδία της διπλανής πόρτας - Media

 

Για χρόνια περνώντας από τη βοηθητική οδό της Πατρών – Πύργου, στο ύψος της αντιπροσωπίας της Nissan, οι περαστικοί παρατηρούσαν μια ηλικιωμένη γυναίκα, να περπατά δίπλα στην κόρη της, που ήταν εμφανές πως έπασχε από κάποιας μορφή νοητική στέρηση.

Οι περισσότεροι σχολιάζαν το πως αυτή η μητέρα, έβρισκε το κουράγιο και στεκόταν εκεί δίπλα στο παιδί της που πλέον πλησίαζε τα 40 χρόνια, με τη μητέρα να έχει διασχίσει σχεδόν τα διπλά. Φαινόταν πως ήταν μια φτωχή οικογένεια που όμως η μητέρα αντιμετώπιζε με περίσσια αξιοπρέπεια την κατάστασή τους.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, επήλθε το τέλος… Η ηλικιωμένη μητέρα, «έσβησε» μέσα στο σπίτι της, από φυσιολογικά αίτια. Ο θάνατος οδυνηρός για την κόρη… Μπορεί να μην μπορούσε να καταλάβει τα περισσότερα από όσα συνέβαιναν δίπλα της, όμως από το δικό της κόσμο, ο άνθρωπος που την έφερε στη ζωή και της στάθηκε ηρωικά ως μάνα με το «Μ» κεφαλαίο…πλέον έλειπε.

Από την στιγμή που γεννήθηκε έως την περασμένη Τρίτη, οι δύο γυναίκες ήταν αχώριστες. Στις καλές και τις άσχημες στιγμές, τα «εύκολα» και τα πολύ δύσκολα… μια ζωή μαζί. Και αυτή η αγάπη της μάνας προς την κόρη, ήταν αντιληπτή κάθε στιγμή στο πρώτο βλέμμα. Ο άγνωστος που θα συναντούσε στο διάβα του τις δύο γυναίκες έβλεπε αυτή την αγάπη, αυτή την φροντίδα να ξεχειλίζει.

Η μάνα που κρατούσε και συνόδευε την κόρη στον αργό βηματισμό της, με θρησκευτική ευλάβεια… Τον μονάκριβο θησαυρό της, το στήριγμά της στη ζωή αυτή. Παρά τις όποιες αδυναμίες μπορεί να υπήρχαν στην επαφή, η αγάπη ήταν αυτό που τις έδενε.

Τα χρόνια περνούσαν, η κόρη μπορεί να μεγάλωνε βιολογικά, όμως η ηλικία του μυαλού είχε μείνει πίσω σε αυτή του μικρού παιδιού. Η μητέρα αντιλαμβανόταν πως κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να βρίσκεται δίπλα στην κόρη της. Έτσι πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση ώστε να φιλοξενηθεί η ίδια και το παιδί της σε κάποιο ίδρυμα. Δεν πρόλαβε όμως να προσφέρει αυτή την ύστατη προστασία στην κόρη της και «έσβησε» μέσα στο σπίτι της.

Εκεί τη βρήκαν οι αστυνομικοί όταν ειδοποιήθηκαν από κάποιους γείτονες που δεν είδαν τη μητέρα και την κόρη να βγαίνουν για την καθιερωμένη βόλτα τους.

Η κόρη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου όπου παραμένει για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική, ενώ έχουν γίνει επαφές ώστε να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα, πιθανότατα στο Άσυλο Ανιάτων της Ι.Μ. Ηλείας.

Η γυναίκα με το μυαλό μικρού παιδιού, χρειάζεται αυτή την ώρα τη μεγαλύτερη στήριξη, αν και η απώλεια της μάνας, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες του κοινωνικού αυτού θέματος, δεν αναπληρώνεται.

Πηγή: ilialive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:06