search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί

23.11.2018 10:29
Μητσοτάκης: Να μην μιλούν για σχέδια καταστολής όσοι εξύφαιναν μηχανορραφίες στα υπόγεια των «μαγαζιών» τους - Media

 

Στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις την άποψη σου ελεύθερα είναι το πανεπιστήμιο υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής κατα την διάρκεια της συζήτησης για την ανομία στα πανεπιστήμια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μάλιστα ότι με κυβέρνηση ΝΔ «το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί, καθώς έχει μετατραπεί σε άσυλο παραβατικότητας, ανομίας και βίας». 

«Αυτό που άλλοτε λέγαμε “Πανεπιστημιακό Άσυλο” έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε “Παραβατικό Άσυλο”. Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται μέσα στον φυσικό τους χώρο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η ίδια η γνώση διώκεται στον φυσικό της χώρο. Χώροι που υπήρξαν φάροι δημοκρατικών δικαιωμάτων ζουν υπό την κατοχή μιας μαφίας που φορά πολιτική κουκούλα», συμπληρώνοντας πως «οι συλλογικότητες ελέγχουν σχολές και τις έχουν μετατρέψει σε γιάφκες για μολότοφ και σε ορμητήρια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την διάρκεια της πρώτης τοποθέτησης του περιέγραψε μια σειρά από μαρτυρίες και περιστατικά που έχουν συντελεστεί στις πανεπιστημιακές κοινότητες τονίζοντας πως «την σημερινή ερώτηση την συνυπογράφουν άτυπα και 1.500 φοιτητές που σε επιστολή τους αναφέρουν: “Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε σε πολλές περιοχές του πανεπιστημίου, που τείνει να μετατραπεί σε γκέτο, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου”. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Και σε υψηλούς τόνους επιτέθηκε στο κυβερνητικό στρατόπεδο λέγοντας: «Ως πότε θα συγκαλύπτετε την “ομερτά” της ατιμωρησίας με πράξεις και παραλήψεις, ως πότε θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων; Με ποιους είστε; Είστε με τους καθηγητές, τους φοιτητές, και τους εργαζόμενους ή με τις συμμορίες των τραμπούκων και τον υπόκοσμο που έχει διεισδύσει στα πανεπιστήμια;».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα επειδή, όπως είπε, απλούστατα, δεν θέλει. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό «προκύπτει αβίαστα από το αχαρακτήριστο πόρισμα Παρασκευόπουλου. Εκεί που ως λύση προτείνεται να απομακρυνθούν τα ΑΤΜ για να μην τα ζηλεύουν οι κλέφτες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από εμπόρους, συμμορίες και τραμπούκους. «Το άσυλο θα καταργηθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν θα αλλάξει απλώς ο νόμος, θα καταργηθεί. Το άσυλο όπως ισχύει σήμερα, με τον νόμο Γαβρόγλου είναι προσβολή του κράτους δικαίου, ενθαρρύνει την ανομία» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Αν τα πανεπιστήμια θέλουν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο προστασίας τους, είμαστε εδώ να το συζητήσουμε. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, τα πανεπιστήμια θα έχουν την προστασία που έχει ο δημόσιος χώρος. Το αίσχος που πάει να επικρατήσει, θα τελειώσει. Η γνώση θα προστατεύεται». 

«Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% όταν καιγόταν η Αθήνα το 2008»

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και οι αναφορές στην τρομοκρατία βρέθηκαν στο επίκεντρο της δευτερολογίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα πανεπίστημια ο πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε προς την κυβερνητική πλευρά λέγοντας: «Μήπως κάπου βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Μήπως η προκλητική ανοχή που δείχνετε σε διάφορα γκρουπούσκουλα είναι μια προετοιμασία για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα; Να ξεχυθούν στους δρόμους;» και πρόσθεσε πως «θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% που έκλεινε το μάτι σε εκείνους που έκαιγαν την Αθήνα το 2008». Σημείωσε μάλιστα πως «έχετε την ιστορία σας και επειδή επιμένετε για άλλη μία φορά να διαστρεβλωνετε, η μήτρα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας είναι η μήτρα η άκρας εξωκοινοβουλευτικης αριστερας».

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέκρουσε τις κατηγορίες ότι υπονομεύει το δημόσιο πανεπιστήμιο τονίζοντας πως το πρόγραμμα της ΝΔ μιλά για την αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου. Χαρακτήρισε, ωστόσο, «υποκριτές και κολλημένους στο Μεσαίωνα» όλους αυτούς που βάζουν συνεχώς εμπόδια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Εσείς με την δική σας ιδεοληψία απαγορεύετε να δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο σαν τον Κολούμπια στην Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εσείς με την εμμονή σας απαγορεύετε στην Ελλάδα να γίνει το ίδιο. Εσείς έχετε λογική μεσαίωνα. Αν έρθει αύριο ένα μεγάλο ίδρυμα. Το Νιάρχος, το Ωνάση όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις ακόμα και στην Τουρκία και θελήσει να κάνει ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν μπορεί να το κάνει. Εσείς στερείτε αυτή την δυνατότητα από την χώρα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31