search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:06
MENU CLOSE

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας (Video)

23.11.2018 13:06
Αιχμές Καμμένου για την μεταχείριση Ιερώνυμου από το ΕΣΥ: «Πόσο Χριστιανικό είναι άραγε;...» - Media

Εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας τοποθετήθηκαν για το προσχέδιο της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο και ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα που θέτουν οι κληρικοί και τόνισε ότι ζητούμενο είναι να διασφαλισθούν η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση του προσωπικού και η μονιμότητά του. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι κληρικοί δεν έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, ασκούν θρησκευτικό λειτούργημα, σημειώνοντας τη θέση των ΑΝΕΛ ότι θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι τα δύο δίκαια αιτήματα των κληρικών διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία.

Αναλυτικά, η δήλωση του Π.Καμμένου έχει ως εξής:

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ως Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κυβερνητικός εταίρος. Με ενημέρωσαν για τις θέσεις τους όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου. Θέλω σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω – γιατί γράφονται πολλά – ότι οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν. Τους ενημέρωσα ότι η πρώτη θέση την οποία δημόσια έχουμε πάρει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία. Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:06