search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Με μετεμφυλιακό νόμο περί «ληστοσυμμοριτών» καταδικάστηκε η καθαρίστρια του Βόλου!

23.11.2018 14:21
Με μετεμφυλιακό νόμο περί «ληστοσυμμοριτών» καταδικάστηκε η καθαρίστρια του Βόλου! - Media

 

Με νόμο που ψηφίστηκε αμέσως μετά τον εμφύλιο για την «προστασία του ελληνικού κράτους από τους ληστοσυμμορίτες» καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση η καθαρίστρια του Βόλου. Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στον real fm 97,8 ο δικηγόρος της εργαζόμενης, Γιώργος Σινέλης.

«Στη συγκεκριμένη καθαρίστρια ασκήθηκε δίωξη γιατί η ελληνική πολιτεία ουδέποτε ασχολήθηκε με το πτυχίο της. Έρχεται η ελληνική πολιτεία να ελέγξει το πτυχίο της μετά από 20 χρόνια; Τι έκανε η ελληνική πολιτεία; Τα ποσά που πήρε όλα αυτά τα χρόνια προστέθηκαν, ανήλθαν στο ποσό των 217.000 ευρώ . Η δίωξη που της ασκήθηκε δεν ήταν με τις κοινές διατάξεις περί απάτης και πλαστογραφίας αλλά με την επιβαρυντική περίπτωση 1608 του 1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ένας επαίσχυντος Νόμος, νόμος που προσβάλει βάναυσα τον νομικό μας πολιτισμό, ένας νόμος που πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Ο νόμος αυτός δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα», δήλωσε o δικηγόρος.

Πρόσθεσε ότι είναι «ένας νόμος που ψηφίστηκε το ’50, αμέσως μετά τον εμφύλιο για να προστατεύσει το ελληνικό κράτος από τους ληστοσυμμορίτες και που ακόμα και σήμερα είναι σε ισχύ και δεν τολμούν οι πολιτικοί μας να το καταργήσουν. Αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου αλλά παρόλα αυτά η ποινή είναι ανελαστική για τον δικαστή, δεν του επιτρέπει ο νόμος να κατέβει κάτω από τα 10 χρόνια κάθειρξης».

Επίσης, ο συνήγορος της 53χρονης υποστήριξε ότι «ο δικαστής έχει δεμένα τα χέρια αλλά εδώ είχε μία οδό διαφυγής και μπορούσε να κάνει την υπέρβασή του. Δεν ήταν γιατρός ή δικηγόρος, καθαρίστρια ήταν. Το να έχει τελειώσει την πέμπτη ή την έκτη δημοτικού ήταν μία τυπική προϋπόθεση, όχι ουσιαστική. Υπήρξε ισάξια παροχή της εργασίας της, δούλεψε τα χρήματα αυτά, δεν υπήρχε βλάβη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε βλάβη δεν υπήρχε και απάτη. Είναι θέμα υπέρβασης. Υπάρχουν δικαστές που είναι πιο τυπικοί, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που είναι πιο ουσιαστικοί».

«Μερικές φορές φτάνουμε στην υπερβολή. Πήγε να πιάσει αυτή τη δουλειά για να συντηρήσει τα δυο της παιδιά, με έναν άντρα άρρωστο. Έπρεπε να βρει μία εργασία», πρόσθεσε ο κ. Σινέλης και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η εντολέας του θα βρίσκεται σπίτι της.

«Την επόμενη Τετάρτη συζητούμε την αίτηση αναστολής της ποινής, αισιοδοξούμε ότι θα γίνει δεκτή. Επομένως, είτε την ίδια μέρα είτε την επόμενη, αισιοδοξούμε ότι μετά την κινητοποίηση που έγινε και την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η εντολέας μου θα βρίσκεται στο σπίτι της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:24