24/01/2020 00:35:24

Γαβρόγλου προς Ιερώνυμο: Καμία αλλαγή στο εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς των ιερέων

Γαβρόγλου προς Ιερώνυμο: Καμία αλλαγή στο εργασιακό, μισθολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς των ιερέων - Media

 

Διαβεβαιώσεις στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων, καθώς και τα θέματα περίθαλψης, παρείχε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο συνάντησής τους. «Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», υπογράμμισε.

Η συνάντηση σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Στο τέλος της συνάντησης ο υπουργός, δήλωσε ότι «δηλώνουμε κατηγορηματικά την πρόθεση -όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή- για τη συνέχιση του διαλόγου».

Όπως τόνισε, ο διάλογος έχει πολλές διαστάσεις και η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο εντάσσεται στον διάλογο αυτό.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι πληροφορήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο πως στην επόμενη συνάντηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Δεκέμβριο, θα υπάρξει μια επιτροπή με την οποία θα υπάρξει συστηματική συνεργασία για να συγκεκριμενοποιηθεί το πλαίσιο συμφωνίας.

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε ότι την Κυριακή θα συναντήσει αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, ενώ θα συναντηθεί επίσης και με όποιον Μητροπολίτη το ζητήσει. Ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει συγκεκριμένες συναντήσεις με Μητροπολίτες των Δωδεκανήσων, ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ως προς το χρονοδιάγραμμα για σύνταξη του νομοσχεδίου, είπε πως «η αίσθησή μας και η βούλησή μας είναι να υπάρχει η δυναμική που θέλουμε να υπάρχει και από πλευράς της Εκκλησίας και από δικής μας πλευράς.

Δηλαδή, περιμένουμε την επιτροπή, προετοιμαζόμαστε όλοι, θα δούμε τις λεπτομέρειες και αυτό θα καθορίσει το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να επιδιώξουμε. Ούτε αχρείαστες βιασύνες, αλλά ούτε και παραπομπή στις καλένδες, κάτι που θα ήταν απαράδεκτο για μια τόσο ιστορική συμφωνία».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.