search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Αυξάνονται οι τιμές σε τσιγάρα και καπνό

23.11.2018 15:11
Αυξάνονται οι τιμές σε τσιγάρα και καπνό - Media

 

Δυσάρεστη έκπληξη για τους Έλληνες καπνιστές, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να δουν αυξημένες –για ακόμη μια φορά – τις τιμές τόσο των τσιγάρων όσο και του καπνού.

Ειδικότερα, οι καπνοβιομηχανίες προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε αυξήσεις κατά 0,10 ευρώ στην τιμή του πακέτου τσιγάρων και κατά 0,20 ευρώ στην τιμή του πακέτου καπνού, γεγονός που θα διαπιστώσουν άμεσα οι καταναλωτές.

Η αύξηση της τιμής από τις καπνοβιομηχανίες κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αύξησης του φόρου που επιβλήθηκε στα προϊόντα καπνού το προηγούμενο διάστημα.

Τα τσιγάρα αποτελούν πλέον το πιο φορολογημένο προϊόν στη χώρα –ξεπερνώντας ακόμη και τη βενζίνη–, καθώς ο φόρος φθάνει το 90% της λιανικής τιμής.

Ειδικότερα όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου για κάθε ένα ευρώ, που πληρώνει ένας καταναλωτής, τα 90 λεπτά πηγαίνουν στο κράτος (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και μόλις 10 λεπτά σ’ όλη την εφοδιαστική αλυσίδα (καλλιεργητές, μεταποιητές, βιομηχανίες, διανομείς, λιανέμποροι).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:37