search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:54
MENU CLOSE

Βόμβα Spiegel: Δυο φορές πιάστηκε ντοπέ ο Σέρχιο Ράμος – Διαψεύδει η UEFA

23.11.2018 18:28
Βόμβα Spiegel: Δυο φορές πιάστηκε ντοπέ ο Σέρχιο Ράμος - Διαψεύδει η UEFA - Media

 

Ακόμα μία αποκάλυψη που ταράζει τα… ύδατα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δημοσίευσε το «Football Leaks», καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ο Σέρχιο Ράμος έχει πιαστεί δύο φορές θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

Για ακόμα μία φορά το «Football Leaks» έρχεται για να δείξει ότι ο χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο αγγελικά πλασμένος και αφορμή για αυτό είναι η υπόθεση που έφερε στο «φως» με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ράμος.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel» επικαλούμενη ντοκουμέντα από το «Football Leaks», τονίζει ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πιαστεί δύο φορές να παραβιάζει τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ!

Η πρώτη και η πιο σημαντική παράβαση εντοπίστηκε ακριβώς μετά την αναμέτρηση με τη Γιουβέντους για τον τελικό του Champions League του 2017. Τότε, στο δείγμα που έδωσε ο Σέρχιο Ράμος βρέθηκε η ουσία dexamethasone, που είναι στη λίστα της WADA με τις απαγορευμένες, εκτός αν έχει δηλωθεί εγκαίρως ότι χορηγείται στον αθλητικό για ιατρικούς λόγους. Αυτό δεν είχε συμβεί, αφού είχε κάνει δύο ενέσεις στο γόνατο και στον ώμο και αντί για την dexamethasone σημείωσε ότι είχε χορηγηθεί η ουσία betamethasone. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δέχθηκε ότι είναι μια αγωγή που δεν έχει διαφορές και άφησε την υπόθεση στο αρχείο.

Το δεύτερο κρούσμα αφορούσε μία αναμέτρηση μετά το ματς κόντρα στη Μάλαγα στις 15 Απριλίου του 2018, καθώς ο ελεγκτής σε αιφνίδιο έλεγχο είχε δώσει οδηγία να μην κάνει ο παίκτης μπάνιο, καθώς υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το δείγμα, αλλά αυτό δεν συνέβη παραβιάζοντας τις σχετικές οδηγίες που είχαν δοθεί. Παρ’ όλα αυτά και αυτή η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο…

Διάψευση, ωστόσο, για την υπόθεση που εμπλέκει τον Σέρχιο Ράμος σε θετικά δείγματα ελέγχου ντόπινγκ εξέδωσε αργά το βράδυ η UEFA, τονίζοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να προσφύγει στο CAS.

Αναλυτικά:

«Η UEFA διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για θετικό δείγμα ντόπινγκ του Σέρχιο Ράμος.

Όλα τα δείγματα που ελέγχονται από την UEFA έχουν την έγκριση της WADA και τα αποτελέσματα στέλνονται και στην FIFA. Η UEFA έχει στην διάθεσή της όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και όποιος τις αμφισβητεί μπορεί να προσφύγει στο CAS».

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52