search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Εκτάκτως στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου

23.11.2018 19:53
Τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, εκφράζει ο Βαρθολομαίος - Media

 

Αντιπροσωπεία Ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την Συνταγματική Αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία του κλήρου.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr δεν αμβλύνει την δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την μη ενημέρωσή του περί των συζητήσεων, αλλά και του κειμένου συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Κύκλοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρουν, ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος, οι οποίες υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι η ενημέρωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο ταξίδι του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58