search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20
MENU CLOSE

Έριξαν ρουκέτες με χλώριο σε κατοικημένη περιοχή με παιδιά στη Συρία

25.11.2018 11:56
Γερμανία: Ο  Χορστ Ζεεχόφερ θέλει να ξαναρχίσουν οι απελάσεις στη Συρία - Media

 

Σε 107 ανέρχονται τα κρούσματα ασφυξίας από την επίθεση με “τοξικά αέρια” στο Χαλέπι, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και κατηγόρησαν τους αντάρτες γι αυτό.

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, η μεγαλύτερη συμμαχία ανταρτών στις βορειοδυτικές επαρχίες του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή.

Επικαλούμενο “ιατρικές πηγές”, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι είναι “107 τα περιστατικά με συμπτώματα ασφυξίας”, μετά έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 50 τραυματίες. Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για “94 κρούσματα ασφυξίας”.

Χθες βράδυ, φωτογράφος του AFP στο Χαλέπι είδε να φθάνουν σε ένα νοσοκομείο δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στους οποίους χορηγήθηκε οξυγόνο.

Σύμφωνα με το Sana, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χαλεπίου Έσαμ αλ-Σίλι ανέφερε ότι “οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις κατοικημένες περιοχές της πόλης με ρουκέτες που περιείχαν τοξικά αέρια, προκαλώντας κρούσματα ασφυξίας μεταξύ των πολιτών”, το Σάββατο το βράδυ.

“Απορρίπτουμε τους ψευδείς ισχυρισμούς του καθεστώτος για μια επίθεση εναντίον του Χαλεπίου που φέρεται να έγινε από τους εξεγερμένους με βλήματα, και ακόμη περισσότερο με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του συνασπισμού ανταρτών του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

“Τα νοσοκομεία δέχτηκαν 94 ασθενείς που συμπτώματα ασφυξίας”, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Οι άνθρωποι αυτοί “δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες και η πλειονότητα αυτών πήρε εξιτήριο. Παραμένουν στα νοσοκομεία 31 ασθενείς, αλλά η κατάστασή τους δεν είναι κρίσιμη”, υπογράμμισε.

Οι πηγές του Παρατηρητηρίου έκαναν λόγο για μια “οσμή αερίου χλωρίου”, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Σάββατο το βράδυ, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας στην πόλη του Χαλεπίου είχε κάνει λόγο για μια “πιθανή” χρήση του “αερίου χλωρίου”.

Από τα τέλη του 2016, το Χαλέπι, η μεγάλη πόλη της βόρειας Συρίας, τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ. Ωστόσο περιοχές στα δυτικά περίχωρα της πόλης έχουν καταληφθεί από οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών, που ελέγχουν τη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών της Συρίας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19