search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:59
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Ο προϋπολογισμός καταδεικνύει ότι η χώρα βρίσκεται σε μια νέα εποχή

25.11.2018 12:16
Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός δε γυρίζει πίσω στο παλιό καθεστώς της κοινωνικής ισοπέδωσης - Media

 

Για τον «πρώτο προϋπολογισμό που περιλαμβάνει μέτρα ελάφρυνσης» μίλησε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, τονίζοντας πως αυτό σηματοδοτεί ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση μετάβασης για τη νέα εποχή τόσο για την ελληνική κοινωνία και την κοινωνία, «Η χώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση μετά από 10 χρόνια και τρία προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.

Με δεδομένο ότι είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι πλέον «έχουμε τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε τη δικό μας στρατηγικό σχέδιο στο πλαίσιο μιας λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης» για να προσθέσει ότι «είναι τεράστιο το γεγονός ότι δεν περικόπηκαν οι συντάξεις αλλά και το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει κανένα μέτρο επιβάρυνσης». Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία ισορροπεί και αυτό θα ενισχύσουν τις προοπτικές για την κοινωνία.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση προκρίνει τη θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων των πολλών (εργαζομένων, συνταξιούχων, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) εντός του 2019 αρχής γενομένης της υλοποίησης των ελαφρύνσεων όπως εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Υπογράμμισε πως με βάση τη νέα κατάσταση, 620.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια να αυξάνονται και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει εντός του 2020 ανάλογα με τη δημοσιονομική δυνατότητα τα πεδία που θα επωφεληθούν.

Για τις δημοσκοπήσεις

«Αμφιβάλλω για το κατά ποσό η εικόνα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις είναι η πραγματική εικόνα των πολιτικών συσχετισμών, πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται ως όπλο, ως επικοινωνιακό εργαλείο στα χέρια των κομματικών επιτελείων» είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά. «Δεν αποτελούν επιστημονικό τρόπο αποτύπωσης της πολιτικής σύγκρουσής και αυτό γίνεται εμφανές και με το πρωτοσέλιδο των Νέων του κ. Μαρινάκη: είχαμε διαστρέβλωση της ίδια της δημοσκόπησης, που η εφημερίδα δημοσίευσε» τόνισε και αναφέρθηκε στον τρόπο ερμηνείας της δημοσκόπησης από τον ίδιο τον κ. Φαναρά. «Δεν θα εσωτερικεύσω την εικόνα που θέλει να επιβάλει το παλιό μπλοκ εξουσίας» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την καθαρίστρια

Αναφερόμενος, τέλος, στην υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας στο Βόλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «το δικαστήριο προχώρησε σε μια νομική ερμηνεία χρησιμοποιώντας το πλαίσιο του νομού περί καταχραστών του δημοσίου», εκτιμώντας ότι δεν ήταν μια ορθή επιλογή. Διευκρίνισε, πάντως, πως ο τρόπος που προσεγγίζει ο νομικός κόσμος ένα νομοθέτημα είναι διαφορετικός από τον τρόπος που το προσεγγίζει ο πολιτικός κόσμος. Αναφερομενος δε στην ουσία του νόμου ζήτησε να μην παραγνωρίζουμε πως ένας βασικός λόγος που η χώρα βρέθηκε στη χρεοκοπία είναι η εκτεταμένη διαφθορά.

Για σκάνδαλα

«Ας αναμένουμε και το πόρισμα και της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, να περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις και σε ποιους καταλογίζει ευθύνες» είπε ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για το εάν θα συσταθεί προανακριτική.

Ενώ για τη δικογραφία για το C4I επίσης επανέλαβε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τη δικογραφία και εφόσον προκύψουν ενδείξεις ότι πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες οι οποίες θα πρέπει να ερευνηθούν τότε και με βάση τα στοιχεία και τις κατηγορίες θα παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις για τη σύσταση επιτροπών στη Βουλή.

Για Κεντροαριστερά και ΚΙΝΑΛ

«Βρισκόμαστε εδώ και χρόνια σε ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ. «Από εκεί και πέρα για μας το ζήτημα δεν είναι η προσέγγιση με μια ηγεσία που έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές και συνεχίζει με σαφή πολιτική πρόθεση να ταυτίζεται με τη ΝΔ του κ. Σαμαρά ή του κ. Μητσοτάκη» προσέθεσε, τονίζοντας πως στα μείζονα θέματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, η πρόταση συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας αλλά και στα ζητήματα οικονομίας δεν εντοπίζεται διαφορές στο πώς τοποθετούνται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

«Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις, είμαστε ανοιχτοί σε πλατιά ψηφοδέλτια εκεί θα κριθεί η ανάγκη για συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και προοδευτικού κόσμου» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους συνέστησε υπομονή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:59