search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:08
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το «σαφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ για τους κεντρικούς Δήμους

26.11.2018 09:04
Συνεχίζεται το «σαφάρι» του ΣΥΡΙΖΑ για τους κεντρικούς Δήμους - Media

 

Μαξίμου και Κουμουνδούρου συνεχίζουν την αναζήτηση υποψηφιοτήτων για τους κεντρικούς Δήμους της χώρας, κάτι που τελικώς αποδεικνύεται δύσκολο έργο. Αρχικώς ο στόχος που είχε τεθεί ήταν οι βασικές υποψηφιότητες σε Περιφέρειες και Δήμους να έχουν κλείσει ως τα τέλη Οκτωβρίου. Ωστόσο η εξεύρεση υποψηφιότητας στην Αθήνα, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη δείχνει να αποτελεί δύσκολο γρίφο, ενώ και η εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με την ανακοίνωση Μπουτάρη ότι τελικώς δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, πρόσθεσε ένα κενό στον κορμό των υποψηφιοτήτων και θέτει εν αμφιβόλω τη νίκη σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.

Προς το παρόν πάντως αντιμετωπίστηκε ο «πονοκέφαλος» του Πειραιά καθώς τελικώς ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού και χθες το πρωί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με ανάρτησή του στα σόσιαλ μήντια.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο 59χρονος καθηγητής είχε βολιδοσκοπηθεί για τον Δήμο της Αθήνας όμως δεν είχε δεχτεί και είχε διαψεύσει την υποψηφιότητά του ανακοινώνοντας την τοποθέτησή του στη θέση του διευθυντή της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας». Ωστόσο στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε το όνομά του άρχισε να ακούγεται πάλι αυτή τη φορά για τον Δήμο Πειραιά. Αρχικώς πάντως είχε απορρίψει και αυτή την πρόταση – σε επικοινωνία που είχε το «Π» μαζί του την περασμένη Τετάρτη μετά την πληροφορία ότι «κλείδωσε» ο ίδιος επιβεβαίωνε την πρόταση, αλλά ανέφερε πώς δεν είχε δεχτεί.

Στην Θεσσαλονίκη αμέσως μετά την ανακοίνωση Μπουτάρη ότι δεν κατεβαίνει υποψήφιος – υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Αλέξη Τσίπρας είχε ουσιαστικά ανακοινώσει τη στήριξη στο πρόσωπο του όταν το περασμένο Μάιο – οι προβολείς πέφτουν στην Κατερίνα Νοτοπούλου, αναπληρώτρια υπουργό Μακεδονίας – Θράκης μετά τον ανασχηματισμό του Αυγούστου και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης  περιγράφει με θετικά λόγια τυχόν υποψηφιότητά της και ειδικότερα σημειώνει πως «εάν και εφόσον κατατεθεί η πρόταση για την κυρία Νοτοπούλου, θα πρόκειται για μια ισχυρή και ελπιδοφόρα υποψηφιότητα».

Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, η αναζήτηση συνεχίζεται καθώς ναι μεν υπάρχει διαθέσιμη κομματική υποψηφιότητα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου, ωστόσο ο πρωθυπουργός φαίνεται πως κατά προτεραιότητα αναζητεί πρόσωπο με ευρύτερη εμβέλεια, αστικής προέλευσης και σύμφωνα με τις φήμες ιδανικά θα επιθυμούσε το πρόσωπο αυτό να είναι γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός πρόσφατα είχε στείλει μήνυμα ότι επιδίωξη είναι η μάχη της Αθήνας να είναι νικηφόρα, με τη φράση ότι το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο θα είναι τέτοιο που «δεν ξέρει να χάνει» – αρχικώς είχε ερμηνευτεί ότι με τη φράση αυτή φωτογράφιζε πρόσωπο από τον αθλητισμό, αλλά το Μαξίμου διέψευσε.

Ενδεχομένως, εξελίξεις να υπάρξουν και μέσα στην εβδομάδα καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο συνεδριάζει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05