search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:57
MENU CLOSE

«Μαύρη» Παρασκευή: Έρχεται η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ

26.11.2018 13:04
«Μαύρη» Παρασκευή: Έρχεται η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑ - Media

 

Στο τέλος του μήνα -που συμπίπτει και με το τέλος της εβδομάδας- θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση για τον φόρο εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών μαζί με την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

«Μαύρη Παρασκευή» και αυτή που έρχεται αφού θα πρέπει να πληρωθούν φόροι συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ ενώ μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019

Στο τέλος του μήνα που συμπίπτει και με το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη δόση και για τον φόρο εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών μαζί με την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μόνο για φόρο εισοδήματος τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν οφειλές ύψους περίπου 1,1 δισ. από τα οποία περίπου 900 δισ. ευρώ για το φόρο εισοδήματος του 2018 και άλλα 170 – 190 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις οφειλών παρελθόντων ετών

Η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί στα 617 εκατ. ευρώ ενώ η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις υπολογίζεται κοντά στα 300 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστό η μη πληρωμή μιας δόσης φόρους εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής μια προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα. Οφειλές πάνω από 500 ευρώ που μένουν απλήρωτες που μένουν απλήρωτες για πάνω από τρεις μήνες μπαίνουν στη λίστα των οφειλετών του δημοσίου για τους οποίες υπάρχει δυνατότητα κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού.

Η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά στις τράπεζες που θα έχουν όμως επιβάρυνση την – συνήθως αλμυρή -προμήθεια ή ηλεκτρονικά . Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις με την χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας ακόμη και απευθείας από το site της ΑΑΔΕ ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Μοναδική εναλλακτική σε περίπτωση οικονομικής αδυναμίας εξόφλησης της οφειλής είναι στην παρούσα φάση η πάγια 12μηνη ρύθμιση οφειλών Η για ένταξη στην ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ ( www.aade.gr) και ο φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει τακτικές οφειλές σε 12 δόσεις και έκτακτες (πχ κάποιο πρόστιμο) μέχρι και σε 24 δόσεις Η ένταξη στην ρύθμιση συνεπάγεται επιβάρυνση 5% για το σύνολο του ποσού και ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρώτης δόσης .

Πηγή: news247

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56