search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα της ΝΔ: «Ξαναζεσταμένο φαγητό»

26.11.2018 13:56
Πανελλήνιες 2019: Αυτά είναι τα 11 νέα τμήματα στο Μηχανογραφικό - Media

 

Θέση σχετικά με τo πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία πήρε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κάνει λόγο για «παράσταση» της Ν.Δ. που είχε «νεοφιλελεύθερο σενάριο με ακροδεξιό λόγο» και υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «επιδόθηκε ανερυθρίαστα και σε επιλεκτική λογοκλοπή εξαγγέλλοντας μέτρα που ήδη υλοποιούνται προκειμένου να οικειοποιηθεί μέρος της κοινωνικής αποδοχής που αυτά ήδη έχουν.

Ήταν, δηλαδή, μια παράσταση που κανονικά θα έπρεπε να είχε τίτλο “Απ’ όλα έχει ο μπαξές”».

Σύμφωνα με το υπουργείο, τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η κ. Κεραμέως «δεν έκρυψαν τις προθέσεις τους»:

Για να Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, «η τύχη που τους επιφυλάσσουν είναι να βρουν χορηγούς, άρα να μην αναμένουν την κρατική επιχορήγηση που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους».

Για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου «εξετάσεις-εξετάσεις-εξετάσεις» και για τους καθηγητές «σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθοδοσία».

Ειδικότερα για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, «δηλώνουν θιασώτες των πανελληνίων εξετάσεων και μέσα από διάφορα μέτρα προωθούν τη μείωση του αριθμού εισακτέων».

«Η παρουσίαση είχε και μεγάλη δόση περί ανομίας, ώστε ο κύκλος χορηγίες για τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης – εξαντλητικές εξετάσεις – μείωση αριθμού εισακτέων να συμπληρωθεί με την τόσο επιθυμητή για τη Νέα Δημοκρατία αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Τέλος, για μια ακόμη φορά, η Νέα Δημοκρατία εμπλούτισε την αφήγηση περί ανομίας με τη γνωστή εμμονή της στα αγοραία ιδιωτικά πανεπιστήμια συνδυάζοντας τον σχολάρχη με τον χωροφύλακα».

Κατά το υπουργείο Παιδείας, «επειδή η ελληνική κοινωνία σε αυτό το έργο υπήρξε και στο παρελθόν θεατής, όχι σε όλες του τις πράξεις, αυτή τη φορά κανείς δεν έχει το ελαφρυντικό αφενός να πει ότι δε γνώριζε και αφετέρου να ισχυριστεί ότι όλοι είμαστε ίδιοι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43