search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν 42 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα με το Μεξικό

26.11.2018 16:36
Οι ΗΠΑ συνέλαβαν 42 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα με το Μεξικό - Media

 

Σαράντα δύο μετανάστες συνελήφθησαν στην αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν απαρατήρητοι από τις αρχές.

«Σαράντα δύο άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και συνελήφθησαν. Για είμαι ειλικρινής, πολλοί (άλλοι) κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα (χωρίς να συλληφθούν)» δήλωσε στο CNN ο Ρόντνεϊ Σκοτ, ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής. «Η ομάδα των μεταναστών κομμάτιασαν αρκετά τμήματα, δίπλωσαν ένα μικρό μέρος (του φράκτη) προτού ορμήσουν (στο αμερικανικό έδαφος) και ξεκινήσουν να επιτίθενται στους συνοριοφύλακες που κατάφεραν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας τεχνικές αντιμετώπισης ταραχών» τόνισε στη συνέχεια.

Οι συλληφθέντες μετανάστες, βρίσκονταν μεταξύ μιας ομάδας 500 ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα, προτού τους απωθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Μεξικό θα πρέπει να στείλει πίσω στις πατρίδες τους, τους μετανάστες που ζητούν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του συνοριακού τείχους του. «Το Μεξικό θα πρέπει να στείλει τους “πατριώτες” μετανάστες -πολλοί εκ των οποίων είναι ψυχροί εγκληματίες- πίσω στις πατρίδες τους. Κάντε το με αεροπλάνα, κάντε το με λεωφορεία, κάντε το όπως θέλετε, αλλά αυτοί δεν έρχονται στις ΗΠΑ. Θα κλείσουμε μονίμως τα σύνορα εάν χρειαστεί. Κογκρέσο, χρηματοδότησε το τείχος!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον επίσημο λογαριασμό του Twitter.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:38