search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58
MENU CLOSE

Μπουτάρης: Λάθος ο χρόνος και ο τρόπος που τοποθετήθηκα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ – «Με έβριζαν όλοι»

26.11.2018 17:49
Μπουτάρης: Λάθος ο χρόνος και ο τρόπος που τοποθετήθηκα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ - «Με έβριζαν όλοι» - Media

 

Σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο θεωρεί ότι εξέφρασε τις απόψεις του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι δεν έκανε λάθος ενώ η θέση του είναι ξεκάθαρη, ότι μόνο από κοινού και μέσω του διαλόγου μπορεί να βρεθεί λύση στα διμερή ζητήματα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αποτιμά ως λάθος τον χρόνο και τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί. «Πήγα κόντρα σε χιλιάδες ανθρώπους που βγήκαν στο δρόμο και φώναζαν ‘’η Μακεδονία είναι ελληνική’’». «Με έβριζε όλος ο κόσμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιάννης Μπουτάρης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για μια συμφωνία που ξεκαθαρίζει το θέμα του ονόματος, ενώ ανοίγει διαδικασία συνομιλιών για το ζήτημα της γλώσσας και της εθνότητας.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέδωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές στην κούραση και την προχωρημένη του ηλικία, ενώ, αποτιμώντας την πορεία του, ανέφερε ότι μεγαλύτερη αποτυχία θεωρεί ότι δεν κατάφερε να κάνει «τον δήμο να δουλεύει ‘’ρολόι’’».

Έκανε λόγο για εμπόδια στην αυτοδιοίκηση από την ισχύουσα νομοθεσία, τις οποίες δεν περίμενε, ενώ ξακαθάρισε ότι επαφίεται στους πολίτες να αποφασίσουν αν θέλουν για τη θέση του δημάρχου κάποιον που θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση με τη δική του δημοτική Αρχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57