27/01/2020 20:46:54

Ιστορικές στιγμές: Απόλυτα επιτυχημένη η προσεδάφιση σκάφους στον πλανήτη Άρη

Ιστορικές στιγμές: Απόλυτα επιτυχημένη η προσεδάφιση σκάφους στον πλανήτη Άρη  - Media

 

Ζωντανά μετέδωσε η NASA την προσεδάφιση του μη επανδρωμένου σκάφους InSight στον «κόκκινο πλάνήτη» η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας.

Μερικά λεπτά μετά την προσεδάφιση το InSight έστειλε την πρώτη εικόνα του από την επιφάνεια του Άρη και φαίνεται ότι όλα πήγαν καλά.

Το σκάφος, το οποίο είναι ένας ρομποτικός γεωλόγος, ο οποίος θα λάβει δείγματα και θα μελετήσει το έδαφος του Άρη έχει ταξιδέψει 482 εκατομμύρια χιλιόμετρα και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιο δύσκολο κομμάτι της αποστολής του.

Συγκεκριμένα, κατόρθωσε μέσα σε μόλις έξι λεπτά να μειώσει την ταχύτητά του στο μηδέν από 19.800 χιλιόμετρα την ώρα για να προσεδαφιστεί ασφαλώς στον Άρη για να αρχίσει την αποστολή του.

Το InSight θα ελέγξει την θερμοκρασία εδάφους του πλανήτη και τη σεισμική δραστηριότητα, που θα δώσουν απαντήσεις για το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.