search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:46
MENU CLOSE

ΕΔΕ για καθηγητή που στοχοποιήθηκε από τη Χ.Α. για τις καταλήψεις στα σχολεία

28.11.2018 13:01
ΕΔΕ για καθηγητή που στοχοποιήθηκε από τη Χ.Α. για τις καταλήψεις στα σχολεία - Media

 

Σε ΕΔΕ κλήθηκε καθηγητής του 4ου Λυκείου Βέροιας, ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά των καταλήψεων σχολείων με αιτιολογικό το “μακεδονικό”, πίσω από τις οποίες λέγεται ότι κρύβεται η Χ.Α.

Πρόκειται για τον φιλόλογο Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά των καταλήψεων που οργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας και είχε στοχοποιηθεί από τον υπόδικο βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρο.

Σύμφωνα με το site «Ατέχνως» ο κ. Ταχματζίδης εκλήθη σε ΕΔΕ, με το site να σημειώνει ότι του ειπώθηκε, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις, «μην ανησυχείς, μια τυπικά διαδικασία είναι, θα σε αθωώσουμε».

Σημειώνεται ότι η ΕΛΜΕ Ημαθίας είχε καταγγείλλει την ενέργεια του βουλευτή της Χ.Α., τονίζοντας ότι «στοχοποιούνται με υβριστικούς και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του νομού μας, μέσω της αλλοίωσης και διαστρέβλωσης των λεγομένων τους στην σχολική αίθουσα. Η στοχοποίηση των συναδέλφων μας γίνεται επειδή υπερασπίζονται και καλλιεργούν δεδομένες δημοκρατικές αξίες και έχει στόχο την τρομοκράτηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η άθλια αυτή συκοφαντική επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνήθη πλέον πρακτική και δε θα περάσει».

Παράλληλα, το «Ατέχνως» υπογραμμίζει ότι ο κ..Ταχματζίδης ουδέποτε απείλησε ή έβρισε μαθητές. Η «κατηγορία» που του απευθύνουν είναι κάλπικη, όπως επίσης οι φασίστες δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο σχολείο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση για το ζήτημα των καταλήψεων, με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

«Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, πριν από δύο μέρες με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε παρά την “ανάληψη ευθύνης” από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση.

Δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η «αφωνία» της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την δομική του προσήλωση στα «ιδεώδη» του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.
 
Δυστυχώς, η σημερινή Ν.Δ. με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα “καταπιεί” και την ίδια. Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε».
 
Πηγή: Ατέχνως
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45