search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Εξαφανίζεται ο Αμαζόνιος – Με 1 εκατ. γήπεδα ποδοσφαίρου ισούται η έκταση που χάθηκε σε 365 μέρες

28.11.2018 15:28
Εξαφανίζεται ο Αμαζόνιος - Με 1 εκατ. γήπεδα ποδοσφαίρου ισούται η έκταση που χάθηκε σε 365 μέρες - Media

 

Η επιφάνεια δάσους που χάθηκε μέσα σε 365 μέρες αυτή ανήλθε σε 7.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή 5,2 φορές την έκταση της πόλης Σαν Πάουλου, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωγραφικών Μελετών.

Σύμφωνα με την Greenpeace, πρόκειται για «πάνω-κάτω ένα εκατομμύριο γήπεδα ποδοσφαίρου που αποψιλώθηκαν μέσα σε μόλις έναν χρόνο», όπως τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συντονιστής αυτής της ΜΚΟ για το περιβάλλον στη Βραζιλία, ο Μάρτσου Αστρίνι.

Σύμφωνα με τον Αστρίνι, η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, στην περίπτωση που ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του ότι θα αμβλύνει ή θα απαλείψει τελείως πολλούς από τους περιορισμούς που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Έχει δηλώσει ότι θα βάλει τέλος στις προστατευόμενες περιοχές, στις εκτάσεις που χαρακτηρίζονται προστατευόμενες και όπου ζουν φυλές ιθαγενών, ότι θα μειώσει τις επιθεωρήσεις, τις κυρώσεις και τις ποινές για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Όλα όσα θα μπορούσαν να μειώσουν την εκδάσωση. Εάν τα εξαλείψει όλα αυτά, μπορεί να προκαλέσει μια αδιανόητη κατάσταση», προειδοποίησε ο Αστρίνι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52