search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:21
MENU CLOSE

Υπάρχουν και τέτοιες εκκλησίες: Σε διαρκή λειτουργία ναός στη Χάγη για να μην απελαθούν πρόσφυγες

28.11.2018 17:35
Νίκησε η λειτουργία χωρίς τέλος: Άσυλο δόθηκε στους μετανάστες - Media
 
Μια εκκλησία στην Χάγη, αξιοποιόντας τον ισχύοντα νόμο στην Ολλανδία, έχει προχωρήσει σε διαρκή λειτουργία από τις 26 Οκτωβρίου, ώστε να αποτρέψει την απέλαση μιας οικογένειας προσφύγων.
 
Οι πρόσφυγες που προέρχονται από την Αρμενία, βρήκαν καταφύγιο στον ναό του δόγματος των Μεταρρυθμισμένων Εκκλησιών της Ολλανδίας, όταν, μετά από εννέα χρόνια παραμονής τους στη χώρα, η κυβέρνηση διέταξε την απέλασή τους.
 
Η οικογένεια φοβάται για τη ζωή των μελών της, καθώς είχε φύγει από την Αρμενία λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του πατέρα και τελικά κρύφτηκε στο κτίριο της εκκλησίας, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Και από εκείνη τη στιγμή άρχισε ένας πραγματικός εκκλησιαστικός μαραθώνιος.
 
Δεδομένου ότι ο νόμος στην Ολλανδία απαγορεύει κατηγορηματικά στις αρχές να εισβάλλουν σε ναό εν ώρα λειτουργίας, από τις 26 Οκτωβρίου και εντεύθεν, πάστορες του δόγματος Bethel τελούν διαρκή λειτουργία, εναλλάξ και επί 24 ώρες το 24ωρο, καθώς το αίτημα για νέα χορήγηση ασύλου της οικογένειας κινείται μέσα στη γραφειοκρατία.
 
Μάλιστα, το γεγονός έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και εκφράσεις συμπαράστασης, ενώ η εκκλησία ζητά εθελοντές για να συνεχίσουν την λειτουργία-σκυταλοδρομία -που ήδη διαρκεί 840 ώρες- μέχει να λυθεί το ζήτημα.
 
Πληροφορίες: Euronews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:20