18/10/2019 08:35:00

ΠΓΔΜ: Ο Ζάεφ δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της χώρας

ΠΓΔΜ: Ο Ζάεφ δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος της χώρας - Media

 

Τέλος στα σενάρια που τον έφεραν να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2019, έδωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ.

«Η ευθύνη μου απέναντι στους πολίτες είναι να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας και να δώσουμε ώθηση στις απαραίτητες μεταρρθυμίσεις. Αυτή την εντολή έχω λάβει από τον λαό» δήλωσε ο Ζάεφ.

Η θητεία του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, λήγει τον Μάιο και ο ίδιος δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς διανύει ήδη τη δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της χώρας εκλέγεται απευθείας από τον λαό και η θητεία του διαρκεί πέντε χρόνια και σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ένα πρόσωπο έχει δικαίωμα να εκλεγεί μέχρι δύο φορές στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.