search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στη Βόρεια Ελλάδα (Photos-Video)

29.11.2018 12:28
Ολοκληρώθηκαν τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στη Βόρεια Ελλάδα (Photos-Video) - Media

 

Πάνω από 100 σχολεία στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη με τους μαθητές να έχουν αναρτήσει στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Ολοκληρώθηκαν οι εθνικιστικές πορείες και συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές μαζεύτηκαν έξω από τον Λευκό Πύργο. Δύο συγκεντρώσεις που ήταν προγραμματισμένες για τις 11 το πρωί, ενώθηκαν σε μια με αποτέλεσμα να έχει κλείσει η λεωφόρος Νίκης.

Περίπου 1.000 μαθητές κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μάλιστα, μαθητής από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου κατέβηκε στους δρόμους με το άλογό του.

Στο Ασβεστοχώρι, μαθητές βγήκαν στους δρόμους, κρατώντας την ελληνική σημαία και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Κινητοποιήσεις υπήρξαν από το πρωί της Πέμπτης και σε γυμνάσια και λύκεια στον Έβρο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέργιος Αποστολακούδης «υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα. Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις». Νωρίτερα περίπου 300 μαθητές συγκεντρωθήκαν μπροστά στο δημαρχείο και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στον φάρο, στην παραλιακή.

Μαθητές θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αλεξάνδρεια, Νάουσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση, Κατερίνη και Σέρρες.

Σημειώνεται ότι για τις 12 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια από την «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας» ενάντια στις «εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία» η οποία σε κείμενό της αναφέρι ότι «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15