search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:08
MENU CLOSE

Ο Κούγιας ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου

29.11.2018 13:24
Κούγιας: Μου ζητήθηκε να υπερασπιστώ τον απάνθρωπο που μαχαίρωσε το σκυλάκι στη Νίκαια και αρνήθηκα - Media

 

Την υπεράσπιση του 51χρονου ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Δημήτρη – Ριχάρδου Μυλωνά ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του δικηγορικού του γραφείου.

«Μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου», υποστηρίζει ο Α. Κούγιας.

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως ελπίζει «ότι η κυρία Ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι Εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση». 

Επίσης, χαρακτήρισε ως «ατυχέστατη» την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον εντολέα του και τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, «ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“Όπως είναι γνωστό, προ ολίγων ωρών μου ανέθεσε την υπεράσπισή του ο επί σειρά ετών γνωστός από τον δημόσιο τρόπο, με τον οποίο ασκεί την επιχειρηματικότητά του, ιδιοκτήτης της τεράστιας αλυσίδας νομίμων ενεχυροδανειστηρίων, κ. Ριχάρδος Μ..

Τα 100 και πλέον ιδιόκτητα ενεχυροδανειστήρια του κου Ριχάρδου λειτουργούν κατόπιν της εγκρίσεως από το ελληνικό δημόσιο με 100 διαφορετικές άδειες λειτουργίας επί σειρά ετών και ουδέποτε ουδεμία, είτε κεντρική είτε περιφερειακή θεσμική υπηρεσία, κατόπιν καθημερινών ελέγχων, τού καταλόγισε την οποιαδήποτε παράβαση.

Ο εντολέας μου σε ηλικία 52 ετών δεν έχει πατήσει το πόδι του ούτε σε αστυνομικό τμήμα και έχει λευκό ποινικό μητρώο και λευκό δελτίο εγκληματικότητας.

Παρ όλη αυτή την εξαιρετική υποδομή για να αναλάβω την υπεράσπισή του, πριν από λίγο όλοι οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ευρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών, μου έκαναν γνωστή την χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ Ή ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΓΚΩΔΕΣΤΑΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, έκανε μια πρωτοφανή για τον θεσμικό του ρόλο και για τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα δήλωση, η οποία μου δημιούργησε, επειδή γνωρίζω την ακεραιότητα της προσωπικότητας του Πρωθυπουργού προσωπικά, αμηχανία.

Τη δήλωση αυτή, μετά από 45 χρόνια δικηγορίας, τη θεωρώ ατυχέστατη και μου είναι αδιανόητο να εμπλέκεται η εκτελεστική εξουσία με την εξουσία της δικαιοσύνης και μάλιστα, όταν δεν έχει εκδοθεί έστω και μια πρώτη απόφαση ενός δικαστηρίου εις βάρος του εντολέως μου, έστω και στον πρώτο βαθμό, που να τον καταδικάζει για το οποιοδήποτε αδίκημα, και ελπίζω ότι η κυρία Ανακριτής, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, και οι Εισαγγελείς, που θα γνωμοδοτήσουν την Κυριακή που θα απολογηθεί, να μην επηρεαστούν από αυτή την έμμεση, αλλά ηχηρή παρέμβαση.

Ήδη προ ολίγων ημερών είχαμε μια άτυχη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών για την υπόθεση Χέντερσον και ελπίζω να μην καταρρεύσει στην χώρα μας και το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας που είναι η Δικαιοσύνη, χάριν πρόσκαιρων πολιτικών κερδών”.

Νωρίτερα, με προηγούμενη ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίηγσε ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μ, με τον δικηγόρο να υπογραμμίζει το “πάλλευκο ποινικό μητρώο” του εντολέα του και την “νομιμότητα των επιχειρηματικών του ενεργειών”.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Α. Κούγια αναφέρεται ότι: “Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε το έργο της προβολής των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του μεγαλυτέρου επιχειρηματία νόμιμων εξαγωγών χρυσού και διαχειρίσεως 100 ιδιόκτητων ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν με νόμιμη άδεια σε όλες τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, κου Ριχάρδου Μ.

Ο εντολέας μας και οι συνεργάτες του γραφείου μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να κατανοήσει τόσο την προσωπικότητα του εντολέως μας, ο οποίος έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη, όσο και την νομιμότητα των επιχειρηματικών του ενεργειών, οι οποίες ελέγχονται από όλους τους θεσμικούς φορείς της χώρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:08