search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30
MENU CLOSE

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» φώναξαν οι μαθητές στην Αθήνα – Συλλαλητήριο στο κέντρο (Photos)

29.11.2018 13:33
«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» φώναξαν οι μαθητές στην Αθήνα - Συλλαλητήριο στο κέντρο (Photos) - Media

 

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» φώναξαν εκατοντάδες μαθητές που συμμετείχαν στο αντιφασιστικό μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα.

Μαθητές από πολλά σχολεία του λεκανοπεδίου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ με αντιφασιστικά συνθήματα και πανό πραγματοποίησαν πορεία μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου προς τη Βουλή. Στην πορεία συμμετείχαν και φοιτητές, μέλη Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Μικροένταση σημειώθηκε στο τέλος της πορείας, όταν μικρή ομάδα που κινούταν πέριξ της συγκέντρωσης προκάλεσε μικροφθορές σε υποκατάστημα τράπεζας και στάση λεωφορείων. Σημειώθηκαν αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών όταν προς την πλευρά τους εκτοξεύτηκαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Μαθητές από περισσότερα από εβδομήντα σχολεία από όλη την Ελλάδα καλούσαν σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σήμερα, ημέρα κατά την οποία οι μαθητές καλούνταν, κυρίως μέσω ανώνυμων καλεσμάτων που διακινούνταν στο διαδίκτυο ή μέσω SMS, να προχωρήσουν σε καταλήψεις με εθνικιστικό περιεχόμενο, αντλημένο από την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε εξάλλου η προαναγγελία επεισοδίων από τον βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι, μιλώντας στο topontiki.gr, μαθητές κατήγγειλαν απειλές για παρέμβαση εξωσχολικών σε σχολικές μονάδες όπου δεν ελήφθη απόφαση για κατάληψη με βάση το εθνικιστικό πλαίσιο, καθώς και τραμπουκισμούς από υποστηρικτές των εθνικιστικών καταλήψεων, «ιδίως σε περιοχές που έχει υψηλά ποσοστά η Χρυσή Αυγή».

Στο κάλεσμα στη σημερινή κινητοποίηση η «Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

φωτογραφίες: eurokinissi

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:30