search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Αγριεύει η Ουάσινγκτον κατά της Άγκυρας: Απειλεί ακόμα και με εμπάργκο στα οπλικά συστήματα

29.11.2018 15:27
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην πιθανή αποπομπή της Άγκυρας από το πρόγραμμα των F-35, επηρεάζοντας παράλληλα και την απόκτηση άλλων όπλων, όπως των ελικοπτέρων CH-47F Chinook της Boeing, των μαχητικών F-16 της Lockheed και των ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο εμπιστευτική έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου που εστάλη στο Κογκρέσο, τα σχέδια του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αγορά των S-400 έχουν αυξήσει την ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον, η οποία τονίζει πως τα συστήματα αυτά δεν είναι συμβατά με αυτά του ΝΑΤΟ και δηλώνει ότι θα λάβει το πρωτοφανές βήμα εναντίον ενός συμμάχου, δηλαδή την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει με την αγορά.
 
Οι νομοθέτες στην Ουάσινγκτον ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να αναστείλει τις πωλήσεις του αεροσκάφους F-35 προς την Τουρκία – για το οποίο έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,25 δισ. δολάρια – ωστόσο υπάρχει κίνδυνος και για την πώληση επιπλέον όπλων στην Τουρκία.
 
Το Bloomberg υπενθυμίζει πως η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων για την αγορά 109 ελικοπτέρων Black Hawk το 2016, ενώ παραλαμβάνει τη δεύτερη παρτίδα ελικοπτέρων CH-47 Chinook.
 
Πηγή: naftemporiki.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33