search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Συζήτηση με τον πρίγκιπα Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι επιθυμεί η Μέι: «Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»

30.11.2018 07:10
Συζήτηση με τον πρίγκιπα Σαλμάν για την υπόθεση Κασόγκι επιθυμεί η Μέι: «Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν» - Media

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σκοπεύει να συζητήσει για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, καθώς και για την κρίση στην Υεμένη, με τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στην Αργεντινή, δήλωσε η ίδια.

Η συμμετοχή του πρίγκιπα — του de facto ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας — στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών έχει επισκιαστεί από την υπόθεση της δολοφονίας του Κασόγκι μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο.

Ο φόνος του αρθρογράφου της εφημερίδας The Washington Post, ο οποίος είχε επικρίνει κάποιες αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, έχουν προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στο Ριάντ και τη Δύση και αμαύρωσαν την εικόνα του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο εξωτερικό. Οι αρχές του βασιλείου διαβεβαιώνουν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος δεν ήταν ενήμερος εκ των προτέρων για τον φόνο.

«Έχω την πρόθεση να συζητήσω με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας. Το μήνυμα που θα δώσω θα είναι πολύ σαφές (…) για το θέμα του Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά επίσης και για το ζήτημα της Υεμένης», είπε η Μέι σε δημοσιογράφους που τη συνόδευαν στην πτήση προς το Μπουένος Άιρες.

«Θέλουμε να δούμε μια πλήρη και διαφανή έρευνα για το τι συνέβη και προφανώς οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», συνέχισε η πρωθυπουργός του ΗΒ, αναφερόμενη στον φόνο του Κασόγκι.

Δυτικές κυβερνήσεις ζητούν να τερματιστεί η εκστρατεία μιας συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στη γειτονική Υεμένη — η οποία αποφασίστηκε από τον πρίγκιπα διάδοχο — καθώς η ανθρωπιστική κρίση στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου επιδεινώνεται.

«Για το ζήτημα της Υεμένης, συνεχίζουμε να είμαστε βαθιά ανήσυχοι για την ανθρωπιστική κατάσταση», ανέφερε η Μέι. «Η μακροπρόθεσμη λύση στην Υεμένη είναι πολιτική και θα ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να την επιδιώξουν και να εργαστούν για αυτήν», κατέληξε η βρετανίδα συντηρητική πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:24