search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:52
MENU CLOSE

H επέλαση της «Πηνελόπης» – Θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια και παγετός (χάρτες)

30.11.2018 07:45
H επέλαση της «Πηνελόπης» - Θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια και παγετός (χάρτες) - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή φάση της κακοκαιρίας «Πηνελόπη», δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας και το Αιγαίο χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, καθώς επίσης και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά.

Την Παρασκευή προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπου το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει την τελευταία φάση της κακοκαιρίας Πηνελόπη, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς να έχει καταγράψει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49