search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Αισιόδοξη για τις εμπορικές συνομιλίες Τραμπ- Σι η Ουάσιγκτον

30.11.2018 14:15
Ο Τραμπ, το σύνταγμα και η εκτροπή - Θέλει επανεκλογή πάση θυσία, ακόμη και με εκατόμβη θυμάτων λόγω κορωνοϊού - Media

 

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου του G20 και ειδικότερα για την έκβαση της συνάντησης, που θα έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, εμφανίστηκε ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ Λάιτχαϊζερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπουένος Άιρες, όπου θα συγκεντρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ηγέτες του G20, o Λάιτχαϊζερ είπε χαρακτηριστικά: «Θα με εξέπληττε εάν το δείπνο Τραμπ- Σι δεν ήταν μία επιτυχία». Πρόσθεσε δε ότι ειδικά όσον αφορά στους δασμούς στον χάλυβα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πολλοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο θα στηρίξουν τη νέα NAFTA (που θα ονομάζεται USMCA, από τα αρχικά των τριών χωρών, που συμμετέχουν: HΠΑ, Μεξικό, Καναδά). Σημείωσε δε ότι αυτή θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Νωρίτερα και ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter είχε τονίσει ότι η νέα NAFTA θα αποτρέψει την φυγή θέσεων εργασίας από τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49