search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Τρένα της Νότιας Κορέας ταξιδεύουν στη Βόρεια για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια

30.11.2018 14:32
Τρένα της Νότιας Κορέας ταξιδεύουν στη Βόρεια για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια - Media

 

Τρένα στα πιο στρατιωτικοποιημένα σύνορα στον κόσμο, στη Βόρεια Κορέα, έστειλε η Νότια για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία.

Τα τρένα εστάλησαν στο πλαίσιο μιας αποστολής να εκσυγχρονιστεί το ερειπωμένο δίκτυο του Βορρά και να συνδεθεί με τον Νότο.

Έξι σιδηροδρομικά οχήματα με δεκάδες αξιωματούχους και μηχανικούς της Νότιας Κορέας θα επιθεωρήσουν μία διαδρομή 1.200 χλμ.σε μία περίοδο 18 ημερών, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Για την αποστολή ήταν απαραίτητη ειδική άδεια από τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να μεταφερθούν απαγορευμένα εμπορεύματα στη Βόρεια Κορέα, η οποία παραμένει υπό βαριές οικονομικές κυρώσεις εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος.

Η διαφορά μεταξύ των σιδηροδρομικών δικτύων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας είναι εντυπωσιακή, καθώς οι αμαξοστοιχίες του Βορρά κινούνται με ρυθμό σαλιγκαριού, σε αντίθεση με τα τρένα του Νότου που κινούνται σε υψηλές ταχύτητες.

Ο εκσυγχρονισμός των γραμμών της Βόρειας Κορέας ώστε να προσεγγίσει τα διεθνή πρότυπα θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια ή δεκαετίες και απαιτεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01