search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:20
MENU CLOSE

Μόσχα: Θα έχουν σύντομη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ

30.11.2018 15:02
Μόσχα: Θα έχουν σύντομη συνάντηση Πούτιν και Τραμπ - Media

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει σύντομη, χωρίς προετοιμασία, συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ στην Αργεντινή, όπως και με άλλους ηγέτες στο περιθώριο της συνόδου G20, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίμτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Της δήλωσης του κ. Πεσκόφ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ακυρώνεται η συνάντηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Τραμπ σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, δεδομένου ότι τα πλοία και το πλήρωμά τους δεν έχουν επιστραφεί από τη Ρωσία στην Oυκρανία είναι καλύτερο για όλες τις πλευρές να ακυρωθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Τραμπ στην Αργεντινή, στο περιθώριο της G20. Επεσήμανε, δε, ότι προσβλέπει σε μια σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας μόλις επιλυθεί το ζήτημα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Από την πλευρά της η Μόσχα αρχικά απάντησε ότι δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αμφισβήτησε τουςλόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για την ακύρωση της συνάντησής του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η πρόκληση που ξεκίνησε από το Κίεβο σε αυτήν την περιοχή (Αζοφική Θάλασσα) είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση; Αυτό ακούσαμε ως επίσημη εκδοχή και τη δεχθήκαμε.

Είναι πραγματική; Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:19