16/10/2019 09:15:56

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος - Media

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε τη Λέσβο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί.

Παράλληλα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με το lesvosnews οι κάτοικοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές από τις πλημμύρες , ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν πολλούς ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ιερέας του Παλαιοκήπου που εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο σπίτι του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.