search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23
MENU CLOSE

Στη δικαιοσύνη η Περιφέρεια Ιονίου για τα ακίνητα που πέρασαν στο Υπερταμείο

01.12.2018 17:23
Στη δικαιοσύνη η Περιφέρεια Ιονίου για τα ακίνητα που πέρασαν στο Υπερταμείο - Media
 
Την πρόθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προσφύγει νομικά, αν δεν αφαιρεθούν με διαπιστωτική πράξη από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας τα ακίνητα που έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή της έχουν παραδοθεί ως χρήση, ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Από τη μέχρι τώρα έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως ανέφερε, «έχει διαπιστωθεί ότι τα ακίνητα που είναι ιδιοκτησία της ή συνιδιοκτησία της ή της έχουν παραδοθεί ως χρήση και διατίθενται από το Δημόσιο στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., είναι στη Λευκάδα, το Διοικητήριο της Λευκάδας που έχει κατασκευαστεί με χρήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αποπληρώνεται με τον τρόπο αυτό, το ΚΤΕΟ Λευκάδας, και το Αμαξοστάσιο». Στην Κέρκυρα, τα Παλιά Δικαστήρια που έχουν παραχωρηθεί στην ΠΙΝ με νόμο και με ΦΕΚ, η Βίλα Ρόσσα και το παλιό 6ο Δημοτικό, τα οποία δεν έχουν παραχωρηθεί ιδιοκτησιακά, αλλά έχουν παραχωρηθεί κατά χρήσην στην ΠΙΝ και στη Ζάκυνθο, το κτίριο του Διοικητηρίου, αλλά και το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου που έχει παραχωρηθεί στην ΠΙΝ, διευκρίνισε.
 
«Για τα κτίρια αυτά ζητούμε να ακολουθηθεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε στα αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία βαίνουν προς αποχαρακτηρισμό και ουσιαστικά φεύγουν από το Υπερταμείο» ανέφερε στο περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Σημείωσε πως «μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν απέστειλε καμία απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 προς τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και την υφυπουργό Αικατερίνη Παπανάτσιου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της ΠΙΝ, για την έλλειψη ενημέρωσης ή δημόσιου θεσμικού διαλόγου, ως προς τις υπουργικές αποφάσεις, για τη διάθεση χιλιάδων ακινήτων του Δημοσίου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.».
 
«Αν σε εύλογο χρονικό διάστημα δεμ πάρουμε μια ικανοποιητική απάντηση, τότε η θέση μας είναι να προσφύγουμε νομικά προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η συγκεκριμένη απόφαση εντοπίζοντας το θέμα στα ακίνητα που μας αφορούν για να αποκτήσουμε έννομο συμφέρον» είπε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο σώμα του περιφερειακού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα στην Κέρκυρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:23