search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13
MENU CLOSE

Μεξικό: Επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Γουαδαλαχάρα

02.12.2018 08:13
Μαφιόζικη εκτέλεση στη μέση του δρόμου – Οπλισμένοι άνδρες γάζωσαν οδηγό και συνοδηγό (Video) - Media

 

Οι μεξικανικές αρχές διενεργούν έρευνα για μια επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη Γουαδαλαχάρα (Πολιτεία Χαλίσκο, δυτικό Μεξικό), η οποία δεν προκάλεσε τραυματισμούς, παρά μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επίθεση έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, αρκετές ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, υπενθυμίζοντας πως ο νέος αρχηγός του Κράτους θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στην τελετή της ορκωμοσίας του ΑΜΛΟ, όπως αποκαλείται ο νέος μεξικανός πρόεδρος από το αρκτικόλεξο του ονοματεπωνύμου του, ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η Ιβάνκα Τραμπ, η κόρη του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εισαγγελείς στη Χαλίσκο διευκρίνισαν ότι την έρευνα ανέλαβαν να διενεργήσουν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Η Πολιτεία είναι η έδρα μιας διαβόητης συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, του καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που θεωρείται μια από τις ισχυρότερες στο Μεξικό. Ο ηγέτης της, ο Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες ή «Ελ Μέντσο», βρίσκεται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων κακοποιών της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης των ναρκωτικών, της DEA.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας είχε προειδοποιήσει πως θα γινόταν επίθεση εναντίον του προξενείου από το καρτέλ, που έχει μετατραπεί σε στόχο των αμερικανικών διωκτικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Εικόνες που κατέγραψαν κάμερες του συστήματος επιτήρησης του χώρου του προξενείου εικονίζουν έναν άνδρα να αφήνει έναν εκρηκτικό μηχανισμό και να απομακρύνεται. Η έκρηξη άνοιξε μια τρύπα 40 εκατοστών στο τείχος που περιβάλλει τον κήπο του προξενείου.

Στη Χαλίσκο, όπως και σε όλο το Μεξικό, η βία των συμμοριών βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Ο επόμενος κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Ενρίκε Αλφάρο Ραμίρες, αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:13