search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:26
MENU CLOSE

Μπακογιάννης: Έτσι θα αντιμετωπίσω την εγκληματικότητα στην Αθήνα

02.12.2018 14:30
Μπακογιάννης: Έτσι θα αντιμετωπίσω την εγκληματικότητα στην Αθήνα - Media
 
Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα, που περιλαμβάνει τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία, παρουσιάζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
 
Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας για τη συλλογή και την ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή καταγγελιών και την άμεση διαχείριση προβλημάτων ασφαλείας. «Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας», εξηγεί, «σημαίνει συντονισμός μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Σημαίνει συνεργασία, κοινές δράσεις και κοινές περιπολίες, ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά η μία υπηρεσία της άλλης».
 
Προσθέτει ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον που θα αποτρέπουν παραβατικές συμπεριφορές, όπως ενίσχυση του οδοφωτισμού και της καθαριότητας , αποκατάσταση χώρων που έχουν υποστεί βανδαλισμούς, αξιοποίηση εγκαταλειμμένων κτιρίων και δημιουργία κοινωνικών δομών για τους χρήστες ναρκωτικών.
 
Σχολιάζοντας τις κατηγορίες περί οικογενειοκρατίας, απαντά ότι θα ήθελε να ακούσει κριτική για το τι έκανε και τι δεν έκανε ο ίδιος κατά την εννιάχρονη ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση και τι προτείνει σήμερα για την Αθήνα. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά. Αν την ξέρω. Μια τέτοια κριτική είναι καλοδεχούμενη όσο σκληρή και αν είναι. Η εύκολη κριτική δεν είναι χρήσιμη για την πόλη», καταλήγει.
 
AΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:25