search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:27
MENU CLOSE

«Ψάχνεται» ο Μακρόν: Στο τραπέζι και η κήρυξη της Γαλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

02.12.2018 14:42
«Ψάχνεται» ο Μακρόν: Στο τραπέζι και η κήρυξη της Γαλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Media

 

Ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των κινητοποιήσεων των αποκαλούμενων «κίτρινων γιλέκων» φαίνεται ότι εξετάζει πλέον και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς συναντήθηκε με την ηγεσία των υπηρεσιών ασφαλείας, αναζητώντας έναν τρόπο αντιμετώπισης των διαδηλώσεων που οργανώνονται σε ολόκληρη την Γαλλία.
 
Πάντως, πηγή του Ελιζέ ανέφερε ότι ο Μακρόν και οι υπουργοί του, δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την κυβερνητική σύσκεψη της Κυριακής, προσθέτοντας ότι αυτό που συζητήθηκε για την ώρα είναι η αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.
 
Η κινητοποίηση των αρχών ακολουθεί την μετατροπή κεντρικών περιοχών στο Παρίσι σε μία ζώνη μάχης, αλλά και τον βανδαλισμό της Αψίδας του Θριάμβου από τις χθεσινές διαδηλώσεις. Από τις ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα, λεηλατήθηκαν καταστήματα και καταστράφηκαν ιδιωτικές οικίες και καφετέριες.
 
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας, πρόκειται για τις χειρότερες ταραχές που ξέσπασαν στο Παρίσι, από το 1968.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:27