search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53
MENU CLOSE

«Bόμβα» στο Ισραήλ: Την παραπομπή Νετανιάχου για δωροδοκία εισηγείται η αστυνομία

02.12.2018 16:18
Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται το Ισραήλ - Media

 

Την παραπομπή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και της συζύγου του σε δίκη για δωροδοκία εισηγείται η αστυνομία της χώρας προς τον Γενικό Κατήγορο, ο οποίος και καλείται να αποφασίσει.

Στο πλαίσιο της διαβόητης «υπόθεσης 4000», που ερευνά διαφθορά στο Ισραήλ, την Κυριακή η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου είναι ύποπτος για δωροληψία από τον επιχειρηματία Σαούλ Έλοβιτς, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας και ενός ειδησεογραφικού δικτύου, προκειμένου να τον ευνοεί με πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με το RT, εικάζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέλυσε τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Επικοινωνιών, Άβι Μπέργκερ και τον αντικατέστησε με τον Σλόμο Φίλμπερ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Έλοβιτς και σε αντάλλαγμα λάμβανε θετική κάλυψη από το ειδησεογραφικό δίκτυο του επιχειρηματία.

Ο Νετανιάχου έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις κατηγορίες και κατηγόρησε την αστυνομία ότι είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την πρότασή της, λέγοντας, μάλιστα ότι η δικαιοσύνη θα την απορρίψει. Πάντως, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ερευνάται και για άλλες δύο υποθέσεις διαφθοράς.

Πληροφορίες: RT.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53