search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Άτακτη υποχώρηση από το Ελιζέ: Να ανταποκριθούμε το ταχύτερο δυνατό στα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» (Photos/Videos)

03.12.2018 10:56
Άτακτη υποχώρηση από το Ελιζέ: Να ανταποκριθούμε το ταχύτερο δυνατό στα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων» (Photos/Videos) - Media Gallery 30

 

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρινό Λε Μερ έκρινε απαραίτητο να “επιταχυνθεί η μείωση των φόρων”, αλλά και η μείωση “των δημοσίων δαπανών” για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό στο κίνημα των “κίτρινων γιλέκων”.

Απέναντι σε αυτήν την κρίση “θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των φόρων. Όμως γι’ αυτό θα πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των δημόσιων δαπανών. Και είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε σε αυτόν τον δρόμο”, σημείωσε ο υπουργός, κρίνοντας απαραίτητη την “εμβάθυνση” της πολιτικής που άρχισε τους τελευταίους μήνες η γαλλική κυβέρνηση.

Η πολιτική αυτή “αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία όλων των Γάλλων”, πρόσθεσε ο Λε Μερ σε δηλώσεις που έκανε έπειτα από σύνοδο στο Μπερσί με εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων, η οποία είχε στόχο να συζητηθεί ο οικονομικός αντίκτυπος των διαδηλώσεων.

“Λιγότερες δημόσιες δαπάνες, λιγότεροι φόροι το ταχύτερο δυνατό θα είναι το καλύτερο, επειδή βλέπουμε από αυτήν την κοινωνική, δημοκρατική κρίση την ανυπομονησία εκατομμυρίων Γάλλων”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Λε Μερ, το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” είναι το αποτέλεσμα μιας “δημοκρατικής κρίσης” με “βαθιές ρίζες”.

“Οικονομικές επιλογές (…) εδώ και τρεις δεκαετίες δεν μας επέτρεψαν να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για όλους”, να “βελτιώσουμε τη βιομηχανία μας” και να “μπούμε στον δρόμο μιας οικονομίας χωρίς άνθρακα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπρινό Λε Μερ, “σήμερα πληρώνουμε αυτές τις επιλογές, τις πληρώνουμε ακριβά”. Γι’αυτό “αν φτάσουμε στη ρίζα (του προβλήματος) θα μπορέσουμε να βρούμε τις κατάλληλες απαντήσεις”, συνέχισε, περιγράφοντας “μια αδυσώπητη και καταστροφική δυναμική για τη Γαλλία”.

Δεκάδες προσαγωγές και προφυλακίσεις

Δύο ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι κατά τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων”, 139 ύποπτοι ενήλικες έχουν οδηγηθεί μέχρι στιγμής ενώπιον της δικαιοσύνης και έχει παραταθεί η κράτηση 111, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Μετά τα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου, 363 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, οι 32 από τους οποίους είναι ανήλικοι, σύμφωνα με νέο απολογισμό της εισαγγελίας του Παρισιού.

Σήμερα δεκάδες ύποπτοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο Παρίσι, καθώς διπλασιάστηκε ο αριθμός αυτών που εξετάζονται από τα δικαστήρια για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί ο σημαντικός αυτός αριθμός συλλήψεων, διευκρίνισε χθες ο εισαγγελέας του Παρισιού, σημειώνοντας ότι η εισαγγελία του Παρισιού “δεν είχε ποτέ να διαχειριστεί έναν τόσο σημαντικό αριθμό κρατήσεων”.

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε εξάλλου ότι 81 υποθέσεις προφυλακισθέντων, οι οποίες αφορούν όλες ενήλικες, τέθηκαν στο αρχείο.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των “κίτρινων γιλέκων” το Σάββατο στο Παρίσι μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία. Οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 412 ανθρώπους το Σάββατο, διευκρίνισε χθες η αστυνομία του Παρισιού, αναφερόμενη σε “βίαια επεισόδια μιας άνευ προηγουμένου σοβαρότητας” στη γαλλική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα “249 πυρκαγιές” καταγράφηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία, οι οποίες είχαν στόχο “112 οχήματα, 130 φορητούς εξοπλισμούς αστικού περιβάλλοντος” και “6 κτίρια”, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν οι δράστες των επεισοδίων στην Αψίδα του Θριάμβου και της κλοπής αυτόματου τουφεκιού από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22