search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:59
MENU CLOSE

Ζάεφ: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκονται “Μακεδονικά” στην Ελλάδα»

03.12.2018 12:12
Ζάεφ: «Με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει η δυνατότητα να διδάσκονται "Μακεδονικά" στην Ελλάδα» - Media

 

Για δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα φέρεται να έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της ΠΔΓΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το Σάββατο στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας και απαντώντας σε επικρίσεις από την πλευρά του VMRO, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επί της ουσίας προκύπτει ένα νέο κράτος, χωρίς ιστορικό παρελθόν, ο Ζάεφ αντέτεινε ότι με τη διμερή συμφωνία δίνεται η δυνατότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδαχθεί στην Ελλάδα.

Για τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία δεν έγινε σχεδόν τίποτα τα τελευταία 27 χρόνια, φέρεται να ανέφερε ο Ζάεφ σύμφωνα με τον ιστότοπο Βιέτσερ. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα τα «μακεδονικά να διδάσκονται στην Ελλάδα».

Σημειώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα», ξεκαθαρίζοντας ότι ανήκει στη σλαβική οικογένεια και δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα.

Εξάλλου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε υποστηρίξει ότι η «μακεδονική γλώσσα» είχε αναγνωριστεί από την Ελλάδα ήδη από το 1977, στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τα τοπωνύμια που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:59