search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Με «πολλά θετικά χαρακτηριστικά» η υποψηφιότητα Ηλιόπουλου για την Αθήνα

03.12.2018 13:57
Σκουρλέτης: Ο κόσμος εμπιστεύεται ξανά την κυβέρνηση - Media
 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο Αθηναίων άφησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον κ. Ηλιόπουλο στην Αθήνα, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι «νομίζω ότι μόνο ανάμεσα σε καλές υποψηφιότητες έχουμε να διαλέξουμε και η σκέψη μας ανάμεσα σε πραγματικά άξιες και άξιους κινούνται. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει, θα έλεγα, πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Πρώτα απ’ όλα είναι ένας νέος άνθρωπος με ήδη θετικά δείγματα γραφής απ’ όπου έχει περάσει και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτή τη φάση που έχει τη θέση του υφυπουργού. Αναφέρομαι κυρίως στην πολύ καλή δουλειά που έκανε όταν ήταν επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Μια κρίσιμη υπηρεσία η οποία πραγματικά ξαναζωντάνεψε και έγινε, θα έλεγε κανείς, ο προστάτης των εργαζομένων, αλλά και ο διώκτης όλων αυτών που θέλουν να καταπατούν τα δικαιώματά τους. Από εκεί και πέρα είναι ένας άνθρωπος γεννημένος στην Αθήνα, απ’ όσο γνωρίζω και η οικογένειά του έχει ασχοληθεί παλαιότερα με τα του δήμου της Αθήνας, ένα παιδί της διπλανής πόρτας, άξιο, που μπορεί να προσφέρει πολλά».
 
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε εκτιμήσεις ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και δυστοκία για την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων για το δήμο Αθηναίων και άλλους δήμους στη χώρα, ενώ σε ερώτημα κατά πόσο θα επηρεάσει την υποψηφιότητα Νοτοπούλου η κίνηση Μπουτάρη για ενωτικό ψηφοφδέλτιο στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι «ο κ. Μπουτάρης είχε κατορθώσει με την υποψηφιότητά του να διευρύνει το μέτωπο των δυνάμεων που τον στήριζαν σε αυτές τις εκλογές. Δεν ήταν μόνο η δική του παράταξη. Ήταν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και ο αυτοδιοικητικός χώρος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, θεωρώ απολύτως δικαιολογημένο, μετά την απόφασή του να μην κατέλθει, να κινηθεί ώστε να εξασφαλίσει αυτή την συνύπαρξη που είχε επιτευχθεί κάτω από την υποψηφιότητά του. Νομίζω ότι είναι θεμιτή αυτή η προσπάθεια. Θεωρώ ότι το πρόσωπο που μπορεί να τη διασφαλίσει είναι αυτό της κ. Νοτοπούλου. Αν κανείς κοιτάξει και τα άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί, εύκολα μπορεί να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα».
 
Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «θα έλεγα ότι μάλλον είναι εχθρική ως προς την Αυτοδιοίκηση συνολικά. Διότι δεν μπορεί ο κ. Μπακογιάννης το πρώτο που λέει να είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσει, μερικώς ή ολικώς, τις υπηρεσίες καθαριότητας. Ξέρετε, μία από τις βασικές αποστολές του δήμου είναι η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Όταν το μόνο που έχεις να πεις εκεί, αντί να μιλήσεις για συστήματα ανακύκλωσης, αντί να μιλήσεις για μια καθαρή πόλη, είναι ότι “εγώ θα ιδιωτικοποιήσω αυτές τις υπηρεσίες”, αυτό ξέρετε δεν χρειάζεται μεγάλη τέχνη, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι ένα γραφείο ανάθεσης εργασιών σε ιδιωτικές εταιρίες. Ισχυρός δήμος σημαίνει ένας δήμος ο οποίος θα έχει τις κοινωνικές του υπηρεσίες, τις υπηρεσίες καθαριότητας, σε άψογη κατάσταση, θα ανταποκρίνεται τελικά σε αυτό για το οποίο του καταθέτουν μηνιαίως τα τέλη τους οι πολίτες».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23