search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Αλλάζουν τα δεδομένα στην τηλεόραση για τα ΑμεΑ

03.12.2018 16:13
Τηλεθέαση: Σειρά μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών - Media

 

Υπουργική απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στην τηλεόραση για τον τρόπο με τον οποίο έχουν πρόσβαση σε αυτήν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο τηλεοπτικό προϊόν υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Η απόφαση αφορά τα κανάλια κάθε κατηγορίας είτε είναι ελεύθερα, είτε συνδρομητικά, μη γραμμική τηλεόραση κ.ά.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης θα πρέπει, μεταξύ των ωρών 17.00 έως 23.00:

– Να μεταδίδουν δελτία Ειδήσεων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων, διάρκειας τουλάχιστον επτά λεπτών ημερησίως. Επίσης, στα κεντρικά δελτία Ειδήσεων θα πρέπει να διασφαλίζεται η ροή όλων των εθνικών και διεθνών ειδήσεων με τη μορφή κυλιόμενων τίτλων με χαμηλή ταχύτητα.

– Να μεταδίδουν ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, ελληνικές σειρές, ντοκιμαντέρ κ.ά., με αναγραφή υποτίτλων, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

– Να μεταδίδουν στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων τις δημόσιες ανακοινώσεις εξαιρετικής πολιτικής σημασίας (π.χ. διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας).

– Να μεταδίδουν ανακοινώσεις για έκτακτα γεγονότα, όπως φυσικές καταστροφές, στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, προβλέπονται αυξημένες υποχρεώσεις μετάδοσης προγράμματος προσβάσιμου στα ΑμεΑ, όπως ημερήσιο 14λεπτο δελτίο Ειδήσεων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων και η μετάδοση ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος για 12 ώρες εβδομαδιαίως με την αναγραφή υποτίτλων.

Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η τήρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν θα ελέγχεται από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΡ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24