search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Ο Μπέρνι Σάντερς επιστρέφει;

03.12.2018 16:48
Ο Μπέρνι Σάντερς και ο Πιτ Μπούτιτζετζ ζήτησαν επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Αϊόβα - Media

 

Αν και έχει κλείσει τα 77 έτη, ο ανεξάρτητος -σοσιαλιστικής πολιτικής κατεύθυνσης- Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ και ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας υποψηφιότητας είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και νυν συνιδρυτής του ευρωπαϊκού κόμματος DiEM25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ήταν ο κ. Βαρουφάκης που έριξε δημόσια την ιδέα της υποψηφιότητας Σάντερς, καθώς σε εκδήλωση παρουσία του αειθαλούς Γερουσιαστή, έκλεισε τις εργασίες λέγοντας ότι από την Ευρώπη το μήνυμα είναι ότι «χρειαζόμαστε ο Σάντερς να είναι υποψήφιος» μέσα σε θερμό χειροκρότημα.

Ο ίδιος ο Σάντερς έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα πιστεύει ότι θα είναι ικανός να νικήσει τον Τραμπ, ενώ ο πρώην διευθυντής της καμπάνιας του, το 2016, Τζεφ Γουίβερ, αρνιόταν να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις.

Ο Σάντερς, που το 2016 είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, απέκτησε μια ισχυρή βάση ψηφοφόρων, χάρη στο «σοσιαλιστικό» μήνυμά του, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε από τα WikiLeaks, το Δημοκρατικό Κόμμα επιχείρησε να σαμποτάρει την καμπάνια του υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Από την ορκωμοσία του Τραμπ, ο Μπέρνι Σάντερς έχει μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ καθώς ασκεί διαρκώς σκληρή και εμπεριστατωμένη κριτική στις πολιτικές του, ενώ στο πλευρό του έχουν ταχθεί κι άλλοι, αριστερών πεποιθήσεων Δημοκρατικοί Γερουσιαστές και βουλευτές.

Από την άλλη, πάντως, το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μοιάζει έτοιμο να αγκαλιάσει το αριστερό μήνυμα και πλατφόρμα του Σάντερς, ενώ στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές υπήρξαν αρκετοί Δημοκρατικοί υποψήφιοι που ηττήθηκαν, παρότι το πρόγραμμά τους έμοιαζε με αυτό του «Μπέρνι».

Ούτως ή άλλως, ο Σάντερς μοιάζει να μην τα παρατάει, οπότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18