14/10/2019 18:07:17

Συντάξεις: Ανατροπή στις μειώσεις για 200.000 συνταξιούχους

13η σύνταξη για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους - Αναλυτικοί πίνακες και όλα όσα πρέπει να ξέρετε - Media

 

Οι μειώσεις για τους παλιούς συνταξιούχους δεν θα γίνουν και υπολογίζεται ότι η κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις θα έχει ψηφιστεί ως τις 11 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στον νέο προϋπολογισμό που θα συζητηθεί στη Βουλή αμέσως μετά. 

Υπάρχει ουσιαστική ανατροπή στα σημερινά δεδομένα για τους νέους συνταξιούχους καθώς θα έβλεπαν τις περικοπές να φτάνουν ως και τα 465 ευρώ το μήνα μετά από 40 χρόνια δουλειάς.

Οι περικοπές, ειδικά για άτομα με 40 έτη εργασίας, είναι τεράστιες και μειώνουν τη σύνταξη σχεδόν κατά 1/3.

Τώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, φαίνεται ότι έρχεται αλλαγή που ευνοεί τους νέους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» όσοι ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα βρίσκονται στη μεταβατική τριετή περίοδο του νόμου Κατρούγκαλου θα έχουν μικρότερη από την έως τώρα προβλεπόμενη μείωση.

Εφόσον η σύνταξή τους υπολείπεται κατά 20% και πλέον σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με το παλαιό καθεστώς εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 δικαιούνται το 50% αυτής της διαφοράς. Εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν το 2017 δικαιούνται το 33% της διαφοράς και όσοι αποχώρησαν φέτος παίρνουν το 25% της διαφοράς.

Με βάση τις διατάξεις, τουλάχιστον όπως τώρα διαρρέεται, οι συνταξιούχοι αυτοί θα συνεχίσουν να παίρνουν αυτή τη διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.