search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:15
MENU CLOSE

Αποκάλυψη: Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια σε διάσημη φωτογραφία δεν είναι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ

04.12.2018 09:32
Αποκάλυψη: Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια σε διάσημη φωτογραφία δεν είναι ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ - Media

 

Φωτογραφία που εδώ και πάνω από 50 χρόνια παρουσιαζόταν ως πορτραίτο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε ηλικία 13 ετών, στην πραγματικότητα απεικονίζει έναν από τους αδελφούς του ζωγράφου, τον Τεό σε ηλικία 15 ετών.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ αποκάλυψε τα αποτελέσματα έρευνας σε μια φωτογραφία που εμφανίζεται σε αμέτρητα βιβλία και καταλόγους και πάντα καταγράφεται ως η παλαιότερη γνωστή φωτογραφία του Βαν Γκογκ.

Η αποκάλυψη συνεπάγεται ότι η μοναδική γνωστή φωτογραφία του Ολλανδού ζωγράφου είναι μία από την ηλικία των 19 ετών.

Το Μουσείο δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του έφηβου αγοριού και παράλληλα ένα πορτρέτο του Τεό Βαν Γκογκ σε ηλικία 32 ετών. Η εντυπωσιακή ομοιότητα των διαπεραστικών γαλάζιων ματιών του ήταν μια ένδειξη ότι οι εμπειρογνώμονες της τέχνης παρουσίαζαν εδώ και δεκαετίες τον λάθος αδερφό.

Ο Βίλεμ Βαν Γκογκ, δισέγγονος του Τεό και σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου, δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος που το μυστήριο επιλύθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10