search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Bloomberg: Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον της Μέρκελ

04.12.2018 13:46
Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media

 

Τέσσερα σενάρια σχετικά με το μέλλον της Άνγκελα Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία παρουσιάζει το Bloomberg με τα ενδεχόμενα, τόσο της επιβίωσής της όσο και του άδοξου τέλους της να μοιάζουν εξίσου πιθανά.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σενάριο, με πιθανότητα υλοποίησής του 15%, αναφέρει ότι πιθανή εκλογή του Φρίντριχ Μερτς στην ηγεσία του CDU θα ξυπνήσει παλιές εχθρότητες μέσα στο κόμμα και θα το σπρώξει προς τα δεξιά, υποχρεώνοντας τη Μέρκελ να δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τη στήριξη του ίδιου της του κόμματος και να αποχωρήσει από την καγκελαρία, ακόμα και ως τα μέσα του 2019.

Το δεύτερο σενάριο (25%) λέει ότι η Μέρκελ και το CDU χάνουν τις εκλογές σε τρία κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, το AfD ισχυροποιείται ακόμα και στη Σαξωνία, η Μέρκελ δηλώνει ότι ήλθε η ώρα για νέα πρόσωπα, το SPD αποχωρεί από τη συγκυβέρνηση και εντός του 2020 προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.

Το τρίτο σενάριο (30%) το CDU με άλλο ηγέτη πλέον ζητά από τη Μέρκελ να κάνει χώρο για τον νέο διεκδικητή της καγκελαρίας, ωστόσο το SPD αρνείται να δεχθεί νέο πρόσωπο στην ηγεσία της κυβέρνησης, η οποία «αντέχει» ως τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και η Μέρκελ σπάει το ρεκόρ του Κολ ως η μακροβιότερη καγκελάριος της Γερμανίας.

Το τέταρτο σενάριο (30%) προβλέπει την κατάρρευση της συγκυβέρνησης CDU-SPD, μετά από δημοσκοπική καταβύθιση των Σοσιαλδημοκρατών και ήττα τους στις ευρωεκλογές. Το SPD αποχωρεί από τη συμμαχία και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08